Print opties

Sluiten

Zwitserse kaasfondue met een Italiaanse twist

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de knoflook en halveer. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met ½ van knoflook. Voeg de witte wijn toe aan de fonduepan en verwarm deze op laag vuur tot het begint te borrelen. Laat niet te heet worden.
2
Voeg nu geleidelijk de verschillende soorten geraspte kaas toe aan de pan, terwijl je continu blijft roeren tot de kaas volledig gesmolten en glad is.
3
Meng de maïzena met het citroensap en voeg dit toe aan de kaasfondue. Blijf roeren tot het mengsel iets dikker wordt en gaat binden en voeg vervolgens de mosterd, nootmuskaat en zwarte peper toe.
4
Houd de kaasfondue warm op een warmhoudplaatje of een rechaud.
5
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe de olijfolie erdoorheen.
6
Halveer ondertussen ½ van de kerstomaatjes en snijd 1/3 van de olijven in reepjes. Voeg de tomaatjes en de olijven toe aan de pasta en roer de rode pesto erdoor. Pluk de basilicum. Verdeel de pasta over kleine bakjes, verdeel de basilicumblaadjes erover en serveer bij de kaasfondue. De pasta is heerlijk met een lepel van de kaasfondue erdoor.
7
Snijd de focaccia en het stokbrood in stukjes en leg op een (borrel)plank. Doe de overige olijven in een bakje en zet op de (borrel)plank. Verdeel de overige kerstomaatjes, druiven, toastjes, prosciutto en truffelsalami over de plank. Knip de bieslook fijn, verdeel over de kaasfondue en serveer de kaasfondue op het midden van de plank.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.