Print Opties:

Baklava

Voorziet in15 PortiesVoorbereiding25 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 250 gr filodeeg
 65 gr boter
 60 gr plantaardige olie
 180 gr suiker
 200 ml water
 5 tl citroensap
 75 gr pistachenoten, gepeld
Extra keukenbenodigdheden
 Blender
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen. Smelt de boter in een pannetje en voeg de plantaardige olie toe. Let op dat de boter niet bruin kleurt.

2

Meng de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur zodra deze kookt en voeg het citroensap toe. Laat de suikersiroop afkoelen.

3

Maal de pistachenoten fijn in een blender en zet apart. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en olie. Bedek de bodem met een laagje filodeeg. Zorg ervoor dat het filodeeg het hele oppervlakte van de ovenschaal bekleedt. Bestrijk de bodem van filodeeg met het botermengsel en herhaal deze stap tot de helft van het filodeeg in de schaal op elkaar gestapeld is.

4

Verdeel de gemalen pistachenoten over het filodeeg. Bewaar wat gemalen pistachenoten ter garnering. Herhaal het stapelen van het filodeeg met een laagje boter tussen elk laagje filodeeg. Snijd de baklava in ruitjes voordat de ovenschaal in de oven gaat. Bak in 25 à 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.

5

Giet de afgekoelde suikersiroop over de baklava. Garneer met de overgebleven pistachenoten.

Voedingswaarden

Porties 15