Print Opties:

Bloemkool tikka masala met naantosti’s

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten tikka masala
 1 bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
 2 el zonnebloemolie
 400 gr Thaise wokgroente
 1 pot (verse) tikka masala curry à 475 g
 7 takjes koriander, grof gehakt
 80 gr dry roasted pinda's, fijngehakt
 Zout
Ingrediënten naantosti’s
 125 gr geitenkaas naturel
 4 el mangochutney
 7 takjes koriander
 120 gr geraspte jonge kaas
 2 naanbroden
 1 rode ui, in dunne ringen
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Wok of hapjespan
 Sandwichgrill
Bereidingswijze
1

Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg zout toe. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 minuten in het water, giet af en doe de bloemkool terug in de pan zodat deze warm blijft.

2

Verhit intussen in een wok of hapjespan 2 eetlepels olie en bak hierin de Thaise wokgroente 2 minuten. Voeg de tikka masala-saus toe en breng aan de kook. Doe de bloemkool bij de curry en laat 5 minuten sudderen.

3

Verkruimel de geitenkaas en meng deze met de chutney, de koriander en de geraspte kaas. Snijd de naanbroden open, besmeer ze met het chutney-kaasmengsel en beleg met de rode ui. Gril de naantosti’s 4 minuten in een sandwichgrill.

4

Garneer de tikka masala met de gehakte pinda’s en de koriander en serveer met puntjes naantosti.

Voedingswaarden

Porties 4