Print Opties:

Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 ½ rode ui
 1 citroen
 5 el zure room
 1 el honing
 2 bloemkool pizzabodems
 100 gr gerookte zalm, in stukjes
 4 tl kappertjes
 4 takjes verse dille
 2 handjes rucola
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220ºC

2

Snijd de rode ui in dunne ringen. Rasp de schil van de citroen (rasp alleen het gele gedeelte) en pers de citroen uit.

3

Meng de zure room met honing en het sap en de rasp van de citroen. Roer dit tot een glad mengsel. Besmeer vervolgens de bloemkoolbodems met het citroenmengsel.

4

Verdeel de gerookte zalm over de twee pizza’s en strooi de kappertjes en rode ui eroverheen. Bak de pizza gedurende 8 min. in de oven.

5

Haal de dille van de takjes en verdeel samen met de rucola over de pizza’s.

Voedingswaarden

Porties 2