Print Opties:

Boerenkoolstamppot met paprika

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediƫnten
 1 kg kruimige aardappelen
 500 gr boerenkool
 400 gr braadworst
 2 rode uien
 1 teentje knoflook
 125 gr spekreepjes
 300 gr paprika
 Peper en zout
 200 ml halfvolle melk
 1 el mosterd
 1 el olijfolie
Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg
water toe tot ze net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop, breng aan de kook en
laat met de deksel op de pan 20 min koken.

2

Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de braadworst in 13 min goudbruin en gaar.

3

Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg ui, paprika en knoflook toe en bak 8 min mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Giet de aardappelen met de boerenkool af en voeg melk en mosterd toe en stamp fijn.

5

Serveer de boerenkool met een stuk braadworst en schep het paprika-spekmengsel op de boerenkool.

Voedingswaarden

Porties 4