Print Opties:

Cheesy Italiaanse gehaktballen gevuld met mozzarella

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten gehaktballen
 300 gr gemengd gehakt
 2 tl Italiaanse kruiden
 2 tl zout
 1 tl zwarte peper
 2 el paneermeel
 2 el slagroom, ongeklopt
 1 ei
 10 gr parmigiano reggiano, geraspt
 4 mini mozzarellabolletjes
 15 gr ongezouten roomboter
Ingrediënten tomatensalade
 25 gr pijnboompitten
 2 sneetjes robuust brood
 60 gr Parmigiano Reggiano, heel
 500 gr gemengde tomaten
 2 takjes basilicum
 1 takje oregano
 2 el balsamico crème
 2 el olijfolie extra vierge
Extra keukenbenodigdheden
 Grillpan
Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met alle ingrediënten, behalve de mozzarellabolletjes en boter, goed door elkaar. Verdeel in 4 gelijke porties en maak hier gehaktballen van. Maak een kuiltje in het midden en druk per bal 1 mozzarellaballetje in het gehakt. Zorg dat het mozzarellabolletje in het midden zit en omhuld is door het gehakt.

2

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Braad de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur laag en laat voor 10 min. garen met de deksel op de pan.

3

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Rooster het brood in een grillpan. Schaaf plakjes het stukje Parmigiano Reggiano.

4

Snijd de tomaten in plakken en verdeel over een groot bord. Ris de blaadjes van de basilicum en oregano en verdeel samen met de geschaafde kaas en pijnboompitten over de tomaat. Maak af met druppels olijfolie, balsamico crème en de gehaktballen. Serveer met het geroosterde brood.

Voedingswaarden

Porties 2