Print Opties:

Chocolade-pretzel popcorn & knoflook-Parmezaan popcorn

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 3 el zonnebloemolie
 100 gr popcorn maïs
 ½ tl zeezout
 50 gr zoute pretzels
 75 gr melkchocolade
 ½ tl knoflookpoeder
 ½ tl gedroogde tijm
 40 gr Parmezaanse kaas, poeder of fijne rasp
Bereidingswijze
1

Verwarm 2/3e zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Voeg de popcorn maïs toe en leg de deksel op de pan. Wacht tot de maïs begint te poffen. Haal de pan van het vuur zodra de maïs gepoft is.

2

Meng in één kom het zeezout en de zoute pretzels met de helft van de popcorn. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade voorzichtig over de popcorn.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een pan en voeg hier de knoflookpoeder en gedroogde tijm aan toe. Verwarm 1 min. en verdeel de olie vervolgens samen met de Parmezaanse kaas over de andere helft van de popcorn.

Voedingswaarden

Porties 4