Print Opties:

Rode bieten hummus

Voorziet in1 PortieVoorbereiding10 minuten

Ingrediënten rode bieten hummus
 400 gr kikkererwten
 4 el tahin
 6 el citroensap
 150 gr gekookte bieten + 1/2 extra ter garnering
 1 teentje knoflook
 ½ tl zout
 1 tl gemalen peper
 5 el water
 1 el olijfolie
 1 el amandelmeel
 2 el geschaafde amandelen, ter garnering
Extra keukenbenodigdheden
 Blender
Bereidingswijze rode bieten hummus
1

Spoel de kikkererwten in een vergiet af met water en laat goed uitlekken.

2

Maal de kikkererwten samen met alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel en een halve rode biet, fijn in een blender tot een gladde hummus.

3

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin en strooi dit over de hummus. Snijd de halve rode biet in kleine partjes en top de rode bieten hummus hier mee af.

4

Serveer de rode bieten hummus met grissini stokjes of platbrood.

Voedingswaarden

Porties 1