Print Opties:

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 150 gr zelfrijzend bakmeel + extra
 130 ml Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie (om in te bakken)
 150 gr aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 ½ limoen, rasp en sap
 1 el water
 150 gr cottage cheese
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden
Bereidingswijze
1

Maak het deeg voor de flatbreads door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de Griekse yoghurt en het zout. Dit kan met de hand, maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit 1 tl zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Bak één flatbread ca. 5 min. aan iedere kant, totdat deze bruin en gaar is. Herhaal dit met het andere flatbread.

4

Voeg intussen limoenrasp en -sap samen met de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat het water verdampt is. Er blijft nu een siroop achter in de pan. Roer de stukjes aardbei door de siroop.

5

Leg de gebakken flatbreads op een bord en besmeer deze met een laagje cottage cheese. Schep hier vervolgens de aardbeien in limoensiroop overheen en top af met munt.

Voedingswaarden

Porties 2