Print Opties:

Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding8 minutenKooktijd17 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediƫnten
 300 gr gehakt
 1 el + 1 tl ras el hanout
 2 teentjes knoflook
 ½ ui
 200 gr courgette
 ½ paprika
 100 gr aubergine
 2 el olie
 300 gr tomatenblokjes in blik
 140 gr couscous
 3 takjes koriander
Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met 1 el ras el hanout en draai 10 kleine balletjes van het gehakt. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de courgette, paprika en aubergine in kleine blokjes.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de knoflook en ui toe aan de gehaktballetjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en roer hier 1 tl ras el hanout doorheen. Gaar de gehaktballetjes 5 min. op laag vuur. Roer vervolgens de courgette, paprika en aubergine erdoor en gaar nog 7 min. op laag vuur.

3

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer bij de gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.

4

Top de gehaktballetjes af met verse koriander.

Voedingswaarden

Porties 2