Print Opties:

Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr jasmijnrijst
 4 spitskoolbladen
 2 roodbaarsfilets
 4 cm verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 sjalot
 1 rode peper
 1 limoen
 2 el vissaus
 4 tl bruine basterdsuiker
 1 komkommer
 1 mango
 8 takjes koriander
 2 el sweet chili saus
Keukenbenodigdheden
 Stoommandje
Bereidingswijze
1

Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats het stoommandje met deksel op een pan met water en breng het water aan de kook. Leg 2 spitskoolbladen schuin over elkaar als een soort schaaltje. Zorg ervoor dat de spitskoolbladen niet gescheurd zijn, anders loopt het vocht eruit. Leg de roodbaarsfilets in het spitskool bakje.

2

Snijd de gember, knoflook, sjalot en rode peper fijn. Verdeel de knoflook, gember, sjalot en ½ van de rode peper over de 2 roodbaarsfilets. Snijd 2 plakjes van de limoen af en pers de rest van het sap uit in een apart bakje. Meng het limoensap met de vissaus en basterdsuiker. Giet het limoenmengsel over de 2 visfilets en leg er een schijfje limoen op. Plaats de spitskoolbakjes met roodbaarsfilets voor 5 à 6 min. in het stoommandje om te stomen.

3

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd halve maantjes. Schil de mango en snijd in plakjes. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, mango en overige rode peper door elkaar en maak de komkommersalade af met chilisaus.

4

Serveer de gestoomde vis samen met de jasmijnrijst en de komkommersalade.

Voedingswaarden

Porties 2