Print Opties:

Gestoomde zalm in nori met couscoussalade

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediƫnten
 100 gr parelcouscous
 1 gele paprika
 ½ komkommer
 125 gr snoeptomaatjes
 2 el wasabi mayonaise
 2 el yoghurt
 4 takjes peterselie, fijngehakt
 Peper en zout
 2 zalmfilets
 2 norivellen
 2 partjes citroen
Bereidingswijze
1

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het stoommandje op een pan met water en breng het water aan de kook.

2

Snijd de paprika en komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden. Meng in een schaaltje de wasabi mayonaise, yoghurt en peterselie tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.

3

Rol de zalmfilets per stuk op in 1 norivel. Zorg dat het norivel goed vast zit door de zijkanten dicht te plakken met een beetje water. Leg de zalmfilets voor 5 min. in het stoommandje op de pan met kokend water.

4

Meng de warme parelcouscous met de paprika, komkommer, tomaatjes en wasabi-yoghurtsaus. Serveer met de gestoomde zalm en een schijfje citroen.

Tip! Ben jij helemaal fan van sojasaus? Dip de zalm dan in een schaaltje sojasaus en laat de citroen achterwege.

Voedingswaarden

Porties 2