Print Opties:

Mangokip met kokosrijst

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediƫnten
 300 gr basmatirijst
 400 ml kokosmelk
 140 ml water
 Snufje zout
 Snufje suiker
 2 mango's
 1 rode peper
 1 limoen
 1,50 el ketjap manis
 1,50 el vissaus
 2 teentjes knoflook
 2 tl bruine suiker
 1 rode ui
 2 el olie
 600 gr kipfiletblokjes
 100 gr cashewnoten
Bereidingswijze
1

Breng de rijst met de kokosmelk, water, zout en suiker in een pan aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Roer vervolgens los met een vork.

2

Schil 1 mango en snijd in stukken. Snijd de rode peper in ringetjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Doe de mango, rode peper, limoenrasp, de helft van het limoensap, ketjap, vissaus, knoflook en bruine suiker in een hakmolen of blender en mix tot een gladde saus. De rest van het limoensap heb je niet meer nodig.

3

Snipper de rode ui. Schil de tweede mango en snijd in blokjes. Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 6 min. goudbruin. Giet de saus bij de kip, breng aan de kook en laat 5 min. indikken. Voeg halverwege de mango en cashewnoten toe en laat mee warm worden.

4

Serveer de mangokip met de kokosrijst.

Voedingswaarden

Porties 4