Print Opties:

New York style cheesecake met chocolate chip cookies

Voorziet in10 PortiesVoorbereiding30 minutenTotale Tijd8 uren 30 minuten

Ingrediënten
 200 gr chocolate chip cookies + extra ter decoratie
 90 gr roomboter
 900 gr roomkaas
 250 gr suiker
 5 eieren
 250 ml slagroom
 1 el maïzena
 50 gr chocolade druppels
 100 gr pure chocolade
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine
 Handmixer
 Springvorm (ø 24 cm)
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 140ºC. Zet onderin de oven een schaaltje met water. Dit zorgt voor stoom in de oven zodat de kans kleiner wordt dat de cheesecake scheurt.

2

Maal de koekjes met een keukenmachine. Smelt ¾ van de roomboter en meng met de verkruimelde koekjes.

3

Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een stevige bodem. Zet de springvorm in de koelkast.

4

Mix de roomkaas en de suiker met een mixer tot een egale massa. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Meng tot slot 1/5 slagroom, maïzena en chocolade druppels door het mengsel.

5

Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel de roomkaasvulling hierover. Bak de cheesecake in 2 uur gaar in de oven. Zet de oven uit, maar laat dicht. Laat de cheesecake nog 2 uur in de dichte oven staan na het bakken om te voorkomen dat de cheesecake scheuren krijgt. Zet de cheesecake vervolgens 4 uur (of een nachtje) in de koelkast.

6

Verwarm de overige slagroom in een steelpan. Hak de chocolade fijn. Voeg de chocolade aan de slagroom en roer tot alle stukjes gesmolten zijn. Voeg de overige boter toe om de saus een mooie glans te geven. De saus kan na het afkoelen wat dikker worden. Verwarm de saus kort om weer vloeibaar te maken.

7

Laat de saus iets afkoelen en giet over de cheesecake. Garneer de taart met wat extra verkruimelde chocolate chip cookies.

Voedingswaarden

Porties 10