Print Opties:

Pancake cereal met sinaasappel en frambozen

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediƫnten
 1 sinaasappel
 200 gr frambozen
 3 takjes verse munt
 150 gr zelfrijzend bakmeel
 200 ml melk
 1 ei
 2 el witte basterdsuiker
 300 gr yoghurt
 1 el olie
 Zout
Bereidingswijze
1

Was de sinaasappel, droog deze vervolgens goed af en rasp de schil. Snijd de sinaasappel doormidden en pers de helft van de sinaasappel uit.

2

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de suiker en het ei door elkaar. Voeg langzaam de melk toe om ervoor te zorgen dat er geen klontjes ontstaan. Voeg vervolgens het sinaasappelsap, een beetje geraspte sinaasappelschil en een snufje zout toe aan het beslag. Meng het beslag goed door en giet het in een knijpflesje.

3

Vet de koekenpan in met olie en zet de pan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de pan goed en egaal verwarmd is. Spuit met de knijpfles druppels beslag met een diameter van ongeveer 2 cm in de pan. Onthoud goed welke pancake je als eerste in de pan hebt gedaan. Wanneer de pancake cereal goudbruin aan de onderkant zijn, kun je deze met een spatel uit de pan scheppen. Herhaal dit tot al het beslag op is.

4

Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes, schep de afgekoelde pancake cereal over de yoghurt heen. Top het geheel af met de overgebleven sinaasappelrasp en voeg naar smaak frambozen en verse muntblaadjes toe.

Voedingswaarden

Porties 2