Print Opties:

Pastachips uit de airfryer met pistache-pestodip

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 200 gr farfalle pasta
 140 ml olie
 ½ tl knoflookpoeder
 80 gr Parmezaanse kaas poeder
 1 mespuntjes zout
 1 mespuntjes zwarte peper
 30 gr verse basilicum
 50 gr gepelde ongezouten pistachenoten
 ½ teentje knoflook
Extra keukenbenodigdheden
 Airfryer
 Staafmixer
Bereidingswijze
1

Breng een pan water aan de kook. Kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven op de verpakking.

2

Giet de pasta af en dep deze met een schone theedoek zo droog mogelijk. Meng in een schaal de pasta met 4 el olie, knoflookpoeder, 50 gr Parmezaanse kaas, zout en zwarte peper. Bak de pasta 8 min. op 180°C in de airfryer en schud halverwege om. Bak tot de pasta goudbruin en krokant is.

3

Maak ondertussen de pistache-pestodip. Mix met een staafmixer of keukenmachine 30 gr Parmezaanse kaas, de basilicum, pistachenoten, knoflook en overige olijfolie tot een fijne pesto.

4

Serveer de crispy pastachips met de pistache-pestodip in een apart schaaltje.

Voedingswaarden

Porties 4