Print Opties:

Pompoen-appelsoep met geitenkaas

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding20 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediƫnten
 1 pompoen
 3 appels
 1 winterpeen
 1 rode ui
 1 teentje knoflook
 1 l water
 2 groente bouillonblokjes
 2 el olijfolie
 1 tl gemalen komijn
 1 tl gemalen gember
 Peper en zout
 15 gr koriander
 150 gr geraspte belegen geitenkaas
 100 gr pompoenpitten
Bereidingswijze
1

Schil de pompoen, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil 2 appels, verwijder klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Kook 1 liter water en los daar twee bouillonblokjes in op.

2

Zet een grote pan op het vuur en verhit daarin 2 el olijfolie. Fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn en gember toe en fruit kort mee. Voeg de wortel, pompoen en 2 appels toe en bak 4 minuten zachtjes mee. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 25-30 min zachtjes koken.

3

Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en breng eventueel op smaak met peper en zout. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn, Meng de geitenkaas met de appel en de koriander.

4

Schep de soep in een diep bord en garneer met het geitenkaasmengsel en de pompoenpitten.

Voedingswaarden

Porties 4