Print Opties:

Rijkgevulde tomaten-vissoep

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediƫnten
 80 gr basmatirijst
 4 teentjes knoflook
 1 grote ui
 1 el olie
 1 el tomatenpuree
 1 tl gedroogde marjolein
 500 ml visbouillon
 400 gr tomatenblokjes, uit blik
 3 takjes verse peterselie
 3 takjes verse munt
 Peper en zout
 300 gr kabeljauwfilet
 1 citroen
Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart. Snijd de knoflook en ui fijn en verhit olie in een kookpan. Bak de knoflook en ui in de olie tot de ui glazig begint te worden.

2

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, bak deze 1 min. mee en voeg de marjolein, visbouillon en de tomatenblokjes toe. Snijd de peterselie en munt fijn. Breng de soep op smaak met peper, zout, munt en peterselie en laat 5 min. sudderen op laag vuur.

3

Snijd de kabeljauw in stukken van 3 bij 3 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en kook mee tot de kabeljauw wit verkleurt (circa 5 min.). Pers de citroen uit boven een glas en voeg 2 el sap toe aan de soep. Maak de soep af door de basmatirijst toe te voegen.

Voedingswaarden

Porties 2