Print Opties:

Salade met feta, grapefruit en warmgerookte zalm

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 200 gr feta
 2 el honing
 4 el olijfolie
 Peper en zout
 2 grapefruits
 1 tl gemalen korianderzaad
 2 stronken witlof
 1 venkel
 90 gr quinoa
 50 gr waterkers
 Handje hazelnoten, grof gehakt
 125 gr warmgerookte zalm
Extra keukenbenodigheden
 Mandoline (optioneel)
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de feta hierop. Meng de helft van de honing met de helft van de olijfolie, voeg wat peper naar smaak toe en verdeel over de feta. Rooster de feta 25 min. in de oven.

2

Maak ondertussen een dressing door het sap van 1 grapefruit te mengen met de rest van de honing, olijfolie en het korianderzaad. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de onderkant van de witlof af en pel de bladeren één voor één los. Schil de andere grapefruit en snijd in plakken. Snijd, eventueel met een mandoline, de venkel in dunne plakken. Verdeel de witlof, venkel, quinoa, waterkers, hazelnoten en grapefruit over de borden. Leg de geroosterde feta samen met de zalm op de salade. Serveer met de dressing.

Voedingswaarden

Porties 2