Print Opties:

Sinaasappeltiramisu

Voorziet in8 PortiesVoorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 6 sinaasappels
 1 citroen
 7,50 takjes rozemarijn
 140 gr suiker
 200 ml slagroom
 500 gr mascarpone
 300 ml volle yoghurt
 100 gr sinaasappelmarmelade
 175 gr lange vingers
 Optioneel: 8 paaseitjes ter decoratie
Bereidingswijze
1

Rasp de schil van 2 sinaasappels. Schil 4 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Pers de resten uit en vang het sap op. Pers de andere twee sinaasappels uit en voeg toe aan de rest van het sap. Je hebt voor het recept 200 ml sap nodig. Pers de citroen uit.

2

Breng 150 ml van het sap samen met de rozemarijntakjes, citroensap en 80 g suiker aan de kook in een steelpan. Laat 10 minuten koken en laat afkoelen. Zeef de siroop.

3

Klop de slagroom met 60 g suiker stijf in een kom. Roer de mascarpone los met de yoghurt en de sinaasappelrasp en meng voorzichtig met de slagroom.

4

Meng 50 ml sinaasappelsap met de sinaasappelmarmelade in een steelpannetje op laag vuur, tot de marmelade een beetje oplost. Laat afkoelen.

5

Leg een laag lange vingers in een schaal van zo’n 20 bij 30 cm en giet er wat siroop overheen. Verdeel de helft van het roommengsel en de sinaasappelpartjes eroverheen. Leg een tweede laag lange vingers op de room, giet er wat siroop over en verdeel de rest van de room erover. Maak af met een dun laagje sinaasappelmarmelade en eventueel paaseitjes. Laat opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden

Porties 8