Print Opties:

Thaise soep met kip en groenten

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 ui
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 2 kipdijfilets
 200 ml kokosmelk
 3 el gele currypasta
 2 tl gemberpoeder
 Peper en zout
 200 ml groentebouillon
 2 rode paprika’s in reepjes
 400 gr babymaïs
 1 limoen
 Handje koriander
Bereidingswijze
1

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan.

2

Snijd de kipdijfilets in stukken en voeg toe aan de pan. Bak de kip bijna gaar. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, currypasta, gemberpoeder en flink wat peper en zout aan toe. Meng goed. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

3

Voeg als laatste de paprika’s en babymaïs bij de soep. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd de limoen in schijfjes en ris de blaadjes van de takjes koriander. Serveer de soep met een schijfje limoen en verse koriander.

Voedingswaarden

Porties 2