Print Opties:

Vers pizzadeeg

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding30 minutenKooktijd2 uren 30 minutenTotale Tijd3 uren

Ingrediënten
 300 gr 00-bloem (pizzadeeg bloem)
 10 gr gedroogde gist
 150 ml lauwwarm water
 1 ½ tl suiker
 3 el olijfolie
 1 ½ tl zout
Bereidingswijze
1

Strooi de bloem uit over het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Meng de gist met het water en de suiker en zorg dat dit goed is opgelost. Giet het gistmengsel in het kuiltje.

2

Roer met één hand door het kuiltje om het meel langzaam met het gistmengsel te vermengen. Voeg de olijfolie en het zout toe wanneer het water voor een groot deel is opgenomen. Kneed het deeg ongeveer 10 min. goed door tot een glad en soepel deeg.

3

Vorm het deeg tot een bol, doe in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal 2 uur rijzen op een warme plek. Laat het deeg 9 uur rijzen voor een extra luchtig resultaat.

4

Verdeel de deegbal na het rijzen in 2 stukken, vorm beide delen tot een bol en laat nogmaals 30 min. rijzen.

5

Verwarm de oven voor op 250ºC. Smeer de bakplaat in met een beetje olijfolie en bestuif met bloem. Leg elke deegbal op een bakplaat en strooi ook wat bloem over de gerezen deegbal. Druk voorzichtig plat vanuit het midden en werk zo verder door naar de buitenkant totdat je een mooie ronde pizzabodem krijgt.

6

Beleg de pizza met tomatensaus en top af met toppings naar keuze. Bak de pizza’s in 7 min. af.

Voedingswaarden

Porties 2