Print Opties:

Zalm in paprikasaus met geroosterde groenten

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 5 geroosterde paprika's, uit pot
 5 el olijfolie
 Zout en peper
 1 teen knoflook
 ¼ tl chiliflakes
 5 takjes peterselie
 2 zalmfilets
 1 groene paprika
 1 courgette
 1 tak trostomaatjes
 1 citroen
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer de geroosterde paprika’s met 2 el olijfolie, zout, peper, knoflook, chiliflakes en de blaadjes van 2 takjes peterselie tot een gladde saus. Giet de saus in een kleine ovenschaal.

2

Breng de zalmfilets op smaak met zout en peper en leg deze in de ovenschaal met paprikasaus.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de groene paprika in stukken en de courgette in plakken. Leg de paprika, courgette en trostomaatjes op één helft van de bakplaat en besprenkel met de resterende olijfolie en zout en peper naar smaak. Zet de ovenschaal met zalm op de bakplaat erbij.

4

Bak de groenten en vis in circa 25 min. in het midden van de oven gaar. Hak de resterende peterselie fijn en snijd de citroen in partjes.

5

Serveer de vis en groenten met de peterselie en citroen.

Voedingswaarden

Porties 2