Ontdek heerlijke gerechten met spitskool die je enorm zullen verrassen! Spitskool is een knapperige groente met een lichtzoete smaak die behoort tot de koolfamilie. Het is een veelzijdige groente en rijk aan voedingsvezels en vitamine C. De variatie in recepten waar spitskool in verwerkt zit is eindeloos. Laat je inspireren met allerlei recepten en ga aan de slag met jouw favoriet!
Ben je op zoek naar een makkelijk recept en ben je gek op spitskool? Wij geven je graag wat inspiratie! Ga aan de slag met een makkelijk recept waarin spitskool is verwerkt. Deze veelzijdige groente kan verwerkt zitten in een salade of het is juist de topping op een lekkere burger. Heb jij wel eens de frikandelburger Indian style geprobeerd? Deze burger wordt belegd met frikandel en rauwkost waar spitskool in verwerkt is.
Spitskool, we zijn er dol op! Laat je inspireren met een aantal gezonde en voedzame recepten met spitskool. Spitskool is namelijk een enorme smaakmaker in een recept. Zo ook bij het recept van de burrito met zalm, chimichurri en koolsalade. Chimichurri wordt veel gebruikt in de Argentijnse keuken en vaak geserveerd in combinatie met vlees, maar ook met een vettere vissoort is het ontzettend lekker zoals in dit recept. Welk recept ga jij proberen?
Het roerbakken van spitskool is een eenvoudige en smakelijke manier om van deze groente te genieten. Je kunt het heel gemakkelijk in een wokpan met wat olie en andere groenten naar keuze roerbakken. Zo kun je de gewokte spitskool als bijgerecht serveren of het wordt in een gerecht toegevoegd. Probeer eens de spitskoolnestjes met gebakken ei. Een echte aanrader!
Het spitskool recept van de dag is de plantaardige gado gado bowl. Het recept is geheel vegetarisch. De rijst kun je eventueel vervangen door bloemkoolrijst, zo zorg je voor extra groenten op je bord. Ga aan de slag met dit verrukkelijke recept en serveer het binnen 35 minuten op tafel.
Over het algemeen heeft spitskool een korte kooktijd. Snijd de spitskool in kwarten en kook vervolgens circa 5 tot 7 minuten. Kook tot de spitskool net gaar is, maar nog steeds een beetje
Spitskool kun je ook heel goed rauw eten, vooral in salades is dit erg gebruikelijk. Een populaire keuze is de rauwe spitskoolsalade. Maar zo kan het ook rauw worden belegd op een burger zoals de frikandelburger Eastern style.
Er zijn verschillende kruiden die goed passen bij spitskool en de smaak ook goed kunnen versterken. Enkele populaire kruiden om te gebruiken bij spitskool zijn komijn, venkelzaad, peterselie en tijm. Experimenteer zelf met deze kruiden en ontdek welke combinatie het beste bij jouw smaak past bij het bereiden van een spitskoolrecept.