Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus

Zoete aardappel galette

Een galette is een klassieker uit Frankrijk, daar eten ze de galette zoet met fruit en vaak ook ijs. Wij laten het zoet voor wat het is en gaan compleet voor hartig. Zo vervangen we het fruit voor boerenkool en zoete aardappel en het ijs voor champignons in roomsaus. Als dat geen twist geeft! 

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 500 gr zoete aardappel
 2 sjalotjes
 1 teentje knoflook
 1 el mosterd
 1 rol vers taartdeeg
 200 gr boerenkool
 2 el olijfolie
 1 ei
 250 gr gesneden champignons
 1 el bloem
 250 ml kookroom
 1 1 plakje bladerdeeg ter garnering

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunnen halve maantjes.

2

Meng in een schaal 1 fijngesnipperde sjalot, een uitgeperst teentje knoflook en de mosterd, tot alles mooi samen komt. Rol het verse taartdeeg uit en leg in het midden de boerenkool. Leg daaroverheen dakpansgewijs de zoete aardappel. Smeer de zoete aardappel in met een klein beetje olijfolie en de rand van het taartdeeg met een losgeklopt ei.

3

Zet de galette in het midden van de oven gedurende 30 minuten (dek af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te donker worden).

4

Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de gesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak gaar. Meng 1 el bloem met de kookroom en voeg toe aan de champignons en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Serveer de zoete aardappel galette in taartpuntjes, en garneer met een flinke lepel champignons in roomsaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr zoete aardappel
 2 sjalotjes
 1 teentje knoflook
 1 el mosterd
 1 rol vers taartdeeg
 200 gr boerenkool
 2 el olijfolie
 1 ei
 250 gr gesneden champignons
 1 el bloem
 250 ml kookroom
 1 1 plakje bladerdeeg ter garnering

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunnen halve maantjes.

2

Meng in een schaal 1 fijngesnipperde sjalot, een uitgeperst teentje knoflook en de mosterd, tot alles mooi samen komt. Rol het verse taartdeeg uit en leg in het midden de boerenkool. Leg daaroverheen dakpansgewijs de zoete aardappel. Smeer de zoete aardappel in met een klein beetje olijfolie en de rand van het taartdeeg met een losgeklopt ei.

3

Zet de galette in het midden van de oven gedurende 30 minuten (dek af met aluminiumfolie mocht de bovenkant te donker worden).

4

Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de gesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak gaar. Meng 1 el bloem met de kookroom en voeg toe aan de champignons en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Serveer de zoete aardappel galette in taartpuntjes, en garneer met een flinke lepel champignons in roomsaus.

Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus

Op zoek naar hoofdgerechten? Je vindt de lekkerste hoofdmaaltijden hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.