Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten

Chips en borrelnootjes, dat hoort bij een ontspannen avond op de bank of een gezellige spelletjesavond. Deze chips en ‘borrelnootjes’ kun je eenvoudig zelf maken met zoete aardappelchips en geroosterde kikkererwten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 20 minuten

Ingrediënten zoete aardappelchips
 2 zoete aardappels
 2 tl zonnebloemolie
 ½ tl grof zeezout
 ½ tl chiliflakes
Ingrediënten geroosterde kikkererwten
 400 gr kikkererwten
 2 el zonnebloemolie
 1 tl paprikapoeder
 ½ tl chilipoeder
 1 tl rozemarijn, gedroogd
 Zout en peper

Bereidingswijze zoete aardappelchips
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Was de zoete aardappels en droog ze goed af. Snijd de zoete aardappels met een mandoline of een scherp mes tot dunne plakjes.

2

Meng in een kom de aardappelschijfjes met olijfolie, zout en chiliflakes. Hussel net zo lang tot alle schijfjes licht bedekt zijn met olie en specerijen.

3

Leg de zoete aardappel schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in circa 40 min. gaar en krokant. Keer regelmatig voor het beste resultaat.

Tip! Lekker met guacamole of een frisse yoghurtdip met verse kruiden.

Bereidingswijze geroosterde kikkererwten
4

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Stort uit op een droge schone theedoek, en dep droog.

5

Meng in een kom de kikkererwten met de olie, specerijen en zout en peper naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal.

6

Rooster de kikkererwten in de voorverwarmde oven in circa 20-25 min. goudbruin en krokant. Hussel regelmatig voor het beste resultaat.

Ingrediënten

Ingrediënten zoete aardappelchips
 2 zoete aardappels
 2 tl zonnebloemolie
 ½ tl grof zeezout
 ½ tl chiliflakes
Ingrediënten geroosterde kikkererwten
 400 gr kikkererwten
 2 el zonnebloemolie
 1 tl paprikapoeder
 ½ tl chilipoeder
 1 tl rozemarijn, gedroogd
 Zout en peper

Instructies

Bereidingswijze zoete aardappelchips
1

Verwarm de oven voor op 150°C. Was de zoete aardappels en droog ze goed af. Snijd de zoete aardappels met een mandoline of een scherp mes tot dunne plakjes.

2

Meng in een kom de aardappelschijfjes met olijfolie, zout en chiliflakes. Hussel net zo lang tot alle schijfjes licht bedekt zijn met olie en specerijen.

3

Leg de zoete aardappel schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in circa 40 min. gaar en krokant. Keer regelmatig voor het beste resultaat.

Tip! Lekker met guacamole of een frisse yoghurtdip met verse kruiden.

Bereidingswijze geroosterde kikkererwten
4

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Stort uit op een droge schone theedoek, en dep droog.

5

Meng in een kom de kikkererwten met de olie, specerijen en zout en peper naar smaak. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal.

6

Rooster de kikkererwten in de voorverwarmde oven in circa 20-25 min. goudbruin en krokant. Hussel regelmatig voor het beste resultaat.

Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.