Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Zomerstamppot met kipsaucijsjes

Zomerstamppot met kipsaucijsjes

Stamppot een wintergerecht? Niet met deze zomerse variant van zoete aardappel en knolselderij! De geurige rozemarijn en Marokkaanse kruidenmix Ras el hanout zijn echte smaakmakers in dit heerlijke gerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 450 gr zoete aardappelen
 230 gr knolselderij (ongeveer 1/4 deel)
 2 takjes rozemarijn
 20 gr pijnboompitten
 2 kipsaucijzen
 ½ blokje kippenbouillon
 250 ml water
 1 tl Ras el hanout kruiden
 40 gr boter
 1 tl maïzena
 1 groene appel
 2 handjes rucola

Bereidingswijze
1

Schil de zoete aardappelen en de knolselderij. Snijd in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.
Kook de zoete aardappelen en knolselderij samen met de takjes rozemarijn in 15 à 20 min. gaar.

2

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet apart. Bak de kipsaucijzen in ongeveer 12 min. gaar.

3

Los ondertussen het halve bouillonblokje op in 250 ml water. Haal de saucijzen uit de pan en meng 1 tl Ras el hanout door het braadvocht om een jus te maken. Voeg hier 20 gr boter en de kippenbouillon aan toe. Los 1 tl maïzena op in wat koud water en maak er een papje van. Voeg dit toe aan de jus en laat doorkoken totdat de jus wat dikker wordt.

4

Giet de knolselderij en zoete aardappelen af en stamp dit met 20 gr boter tot een puree.

5

Schil de appel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Meng deze met de stamppot. Top de stamppot af met rucola en pijnboompitten en serveer met de kipsaucijzen en Ras el hanout jus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 450 gr zoete aardappelen
 230 gr knolselderij (ongeveer 1/4 deel)
 2 takjes rozemarijn
 20 gr pijnboompitten
 2 kipsaucijzen
 ½ blokje kippenbouillon
 250 ml water
 1 tl Ras el hanout kruiden
 40 gr boter
 1 tl maïzena
 1 groene appel
 2 handjes rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de zoete aardappelen en de knolselderij. Snijd in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.
Kook de zoete aardappelen en knolselderij samen met de takjes rozemarijn in 15 à 20 min. gaar.

2

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en zet apart. Bak de kipsaucijzen in ongeveer 12 min. gaar.

3

Los ondertussen het halve bouillonblokje op in 250 ml water. Haal de saucijzen uit de pan en meng 1 tl Ras el hanout door het braadvocht om een jus te maken. Voeg hier 20 gr boter en de kippenbouillon aan toe. Los 1 tl maïzena op in wat koud water en maak er een papje van. Voeg dit toe aan de jus en laat doorkoken totdat de jus wat dikker wordt.

4

Giet de knolselderij en zoete aardappelen af en stamp dit met 20 gr boter tot een puree.

5

Schil de appel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Meng deze met de stamppot. Top de stamppot af met rucola en pijnboompitten en serveer met de kipsaucijzen en Ras el hanout jus.

Zomerstamppot met kipsaucijzen
Zomerstamppot met kipsaucijsjes
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Paul Mas Le Rosé: bij deze zomerse stamppot past een zomerse rosé. Paul Mas maakt in Zuid Frankrijk deze zachte rosé; het zoete van het rode fruit combineert mooi met de zoete aardappel en de kruiden.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.