Event
Online

Online workshop – Dalgona koffie

Foodie Judith van My Food Blog leert je deze koffie maken. Genieten! Kijk de livestream terug via onderstaande video. Wil je een goede voorbereiding? Bekijk alvast het recept voor dalgona koffie!

Over dit evenement

Vr 3 apr. 2020
Online
Gratis toegang
Chefs:
Judith van My Food Blog

Soort event
Online
Categorie
Eatertainment events
Delen via

Maak kennis met de nieuwste koffietrend!
De Dalgona-koffietrend wint de afgelopen periode terrein op online gebied. In februari postte de Koreaanse YouTuber 뚤기ddulgi een video waarin hij de koffie, gebaseerd op een Zuid-Koreaans toffeesnoepje, maakte. Die video ging al snel viraal onder de hashtag #dalgonacoffeechallenge. Op diverse social media kanalen werden talloze foto’s en video’s van dit populaire drankje gedeeld.

Wat maakt deze koffie nou zo bijzonder?
Dalgona koffie is niet zoals gewone koffie, en bestaat voor het grootste gedeelte uit koude melk, die wordt overgoten met een dikke laag opgeklopt, luchtige koffieroom. Roer je dit door elkaar, dan ontstaat een heerlijk luchtige koude koffie!

Het makkelijke aan Dalgona koffie is dat je het ideaal thuis kunt maken. Voor dit goddelijke drankje zijn namelijk maar een beperkt aantal basic ingrediënten nodig. Zónder speciale apparatuur. Ideaal, toch?