Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Geroosterd briochebrood met zomerfruit en mascarpone

Geroosterd briochebrood met zomerfruit en mascarpone

Wát een guilty pleasure is dit geroosterde briochebrood met zomerfruit en mascarponeroom. Kies jouw favoriete zomerfruit, zoals frambozen, aardbeien of rode besjes en leef je helemaal uit met het beleggen van dit zoete broodje. Ideaal als dessert, maar ook als tussendoortje.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 200 gr zomerfruit
 50 gr roomboter
 4 dikke plakken briochebrood
 100 gr mascarpone
 100 gr slagroom
 1 zakje vanillesuiker
 4 takjes basilicum
Extra keukenbenodigdheden
 Bakkwast
 Garde of mixer

Bereidingswijze
1

Was het zomerfruit en snijd indien gewenst in stukjes.

2

Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron. Bestrijk met een bakkwast de plakken briochebrood aan beide zijden met de boter. Verwarm een grill- of koekenpan. Bak de plakken briochebrood in 3 tot 5 min. aan beide zijden mooi goudbruin.

3

Klop de mascarpone met een garde of mixer op. Klop vervolgens in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de mascarpone voorzichtig door de slagroom.

4

Leg de plakken briochebrood op bordjes of op een mooie serveerplank. Verdeel de mascarponeroom over de plakken brood. Leg hier het zomerfruit op en garneer met blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr zomerfruit
 50 gr roomboter
 4 dikke plakken briochebrood
 100 gr mascarpone
 100 gr slagroom
 1 zakje vanillesuiker
 4 takjes basilicum
Extra keukenbenodigdheden
 Bakkwast
 Garde of mixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Was het zomerfruit en snijd indien gewenst in stukjes.

2

Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron. Bestrijk met een bakkwast de plakken briochebrood aan beide zijden met de boter. Verwarm een grill- of koekenpan. Bak de plakken briochebrood in 3 tot 5 min. aan beide zijden mooi goudbruin.

3

Klop de mascarpone met een garde of mixer op. Klop vervolgens in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de mascarpone voorzichtig door de slagroom.

4

Leg de plakken briochebrood op bordjes of op een mooie serveerplank. Verdeel de mascarponeroom over de plakken brood. Leg hier het zomerfruit op en garneer met blaadjes basilicum.

Geroosterd briochebrood met zomerfruit en mascarpone

Vind jij mascarpone ook zo lekker om in gerechten te verwerken? Probeer dan eens deze aspergesoep met zalm & mascarpone!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.