Er staat weer een heerlijk nieuw weekmenu voor je klaar, vol makkelijke en smaakvolle recepten! Van een heerlijke Aziatische stamppot tot Griekse zalm shaslicks en ratatouille met gehakt, dit weekmenu zit weer vol verrassende smaken en gerechten.
Aziatische stamppot
De winter vraagt om stamppot, maar dit keer met een verrassende twist! We starten deze week met een overheerlijke Aziatische stamppot die vol van smaak is met de smaakmakers gember en ketjap manis. Om het gerecht helemaal af te maken wordt de stamppot geserveerd met rookworst die gebakken is in crispy chili olie.
Spaghetti puttanesca met gefrituurde ansjovis
Deze spaghetti puttanesca met gefrituurde ansjovis is een heerlijke variant op de klassieke pasta puttanesca. De basisingrediënten blijven hetzelfde, maar de ansjovis wordt gefrituurd wat zorgt voor extra smaak. Dit lekkere pasta gerecht brengt je meteen in Italiaanse sferen.
Citroencouscous met ovengroenten
Als je een avond weinig tijd of zin hebt om te koken, maar wel op zoek bent naar een lekkere en voedzame maaltijd, is couscous de perfecte keuze. Deze citroencouscous met ovengroenten zet je in een mum van tijd op tafel en is zowel snel als voedzaam. Bovendien is het gerecht vegetarisch, waardoor iedereen ervan kan genieten.
Ratatouille met gehakt
Deze ratatouille met gehakt is het perfecte gerecht voor een doordeweekse avond. Door gehakt toe te voegen aan de Franse klassieker krijg je een smaakvol en vullend gerecht dat ook nog eens heel makkelijk te maken is.
Griekse zalm shaslicks
Ben jij ook zo’n liefhebber van Griekse gerechten? Probeer dan deze Griekze zalm shaslicks! Deze Griekse maaltijd is lekker fris en vol van smaak. Serveer er nog wat romige tzatiki bij en je hebt een heerlijk gerecht dat je in een half uurtje op tafel hebt staan.
Ajo blanco
De koude witte soep ajo blanco is afkomstig uit Spanje en wordt gemaakt met knoflook en amandel. Aan de soep wordt vaak nog iets zoets als topping toegevoegd. In dit recept voegen we bolletjes meloen en komkommer toe voor een frisse smaak. Zet de ajo blanco na een kwartier in de koelkast en je hebt er geen omkijken meer naar.
Deze hartige vistaart is ideaal voor een gezellige weekendmaaltijd met het gezin of vrienden. Een romige ragout met zeevruchten, afgedekt met krokant bladerdeeg, zorgt voor een smaakvolle en simpele maaltijd.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment