Couscous is perfect voor de avonden waarop je een snelle maaltijd op tafel wil zetten. Het heeft een ontzettend korte bereidingstijd en het is bovendien op veel verschillende manieren te gebruiken. Deze citroencouscous boordevol groenten is een vegetarische parel waar je elke dag van de week van kunt genieten. De rode ui, puntpaprika’s, courgette en aubergine worden bereid in de oven, wat zorgt voor nóg meer smaak.
Tip: liever vegan? Vervang de vegetarische balletjes dan voor een plantaardige variant!
Couscous is een traditioneel Noord-Afrikaans gerecht dat bestaat uit kleine korreltjes gemaakt van gemalen durumtarwe. Het wordt vaak geserveerd als een basis voor verschillende stoofschotels, groenten en vleesgerechten. Couscous is populair in landen zoals Marokko, Algerije, Tunesië en Libië. Het wordt bereid door de korrels te stomen of te koken, waardoor ze licht en pluizig worden. Couscous kan zowel als hoofdgerecht als bijgerecht worden gegeten en is geliefd vanwege zijn veelzijdigheid en snelle bereidingstijd. Het kan op smaak worden gebracht met kruiden, sauzen en groenten.
Parelcouscous is een variant van couscous die qua uiterlijk en textuur verschilt van de traditionele fijne korrelige couscous. Parelcouscous bestaat uit kleine bolletjes gemaakt van durumtarwe, maar ze zijn groter en ronder dan de kleinere korrels van gewone couscous.
Parelcouscous wordt vaak als een pasta beschouwd en heeft een zachtere textuur en een licht nootachtige smaak. Het wordt meestal gemaakt door de tarwekorrels te rollen en te coaten met tarwebloem, waardoor ze worden gedroogd tot stevige kleine bolletjes. Deze bolletjes worden vervolgens gekookt, gestoomd of gebakken, vergelijkbaar met de bereiding van gewone couscous.
Naast deze verrukkelijke citroencouscous met ovengroenten hebben we meer gerechten met couscous op Eatertainment staan. Eén van onze favorieten is een pittige makreelcouscous met sugar snaps. Dit recept zet je binnen 20 minuten op tafel en zit boordevol groenten. denk aan sugar snaps, maar ook mais en komkommer. Ook lekker: paprikastoof met couscous en feta. Het kleurrijke gerecht maak je in één pan, lekker makkelijk en weinig afwas! Naast couscous recepten hebben we er ook een aantal met parelcouscous. denk aan deze parelcouscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen, waarbij de kip heerlijk wordt gemarineerd in Ras el Hanout kruiden. Of wat dacht je van parelcouscous met harissa gehaktballen? Meer inspiratie krijgen? Bekijk hier al onze couscous recepten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment