
Dit kleurrijke vegetarische voorgerecht is dé garantie voor een stijlvolle start van het kerstmenu! Met verrassende smaken en ingrediënten tover je een waar kunstwerkje op tafel. Tip: maak eventueel de tuile al een dag van tevoren en bewaar het in een bakje met ongekookte rijst, zodat de tuile heerlijk krokant blijft.

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!
Het kerstdiner begin je natuurlijk met een voorgerecht waarmee jij je gasten meteen in de juiste stemming brengt. Met een heerlijk voorgerecht beloof je namelijk een geweldige start van je diner! Of je nu gaat voor een koud of warm gerecht, voor vlees, vis of vega(n), en wil uitpakken met een makkelijk, maar prachtig gerecht: wij helpen je graag een handje door onze favoriete voorgerechten voor het kerstdiner op een rijtje te zetten.
Een absolute favoriet bij een kerstdiner is natuurlijk de carpaccio. Maar naast de klassieke rundercarpaccio kan je ook uitpakken met een van onze verrassende varianten! Kies bijvoorbeeld voor een eendenborst carpaccio met cranberrysaus. Afgetopt met knapperige hazelnoten, frisse bieslook en een zelfgemaakte cranberrysaus is dit een showtopper van de avond. Visliefhebbers kunnen aan de slag met deze tonijncarpaccio met sojadressing. Dit recept is al in 10 minuten bereid, perfect voor wanneer je iets moois op tafels wilt zetten zonder uren in de keuken te staan. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor deze vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas. De combinatie van zoete verse vijgen en de hartige blauwe kaas is om van te watertanden. Afgetopt met een vleugje extra vergine olijfolie en zoete honing is het een smaakcombinatie waar iedereen van gaat genieten!
Iets anders dan carpaccio maken? Ga dan zeker voor de asperges met wortel-gemberspread en sumac-tuile! Klinkt moeilijk, maar is het zeker niet. Een waar kunstwerkje om het bord! Deze scrambled tofu bonbons zijn trouwens ook ontzettend smaakvol. De zachte tofu met de knapperige zonnebloem- en pompoenpitten, zoete cranberries en crispy chili olie zijn heerlijk.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment