Asperges Met Wortel Gemberspread En Sumac Tuile Landscape Met Sterren
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Asperges met wortel-gemberspread en sumac-tuile

Dit kleurrijke vegetarische voorgerecht is dé garantie voor een stijlvolle start van het kerstmenu! Met verrassende smaken en ingrediënten tover je een waar kunstwerkje op tafel. Tip: maak eventueel de tuile al een dag van tevoren en bewaar het in een bakje met ongekookte rijst, zodat de tuile heerlijk krokant blijft.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Asperges met wortel-gemberspread en sumac-tuile

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de peen en snijd in ringen. Pel de knoflook. Verhit een pan met gezouten water en kook de peen en knoflook 10-12 min.
2
Rasp ondertussen ½ van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) tot je 1 tl hebt. Pers het sap uit beide sinaasappels tot je 6 el hebt. Mix 2 el van het sap samen met de sinaasappelrasp, bloem, poedersuiker, 5 gr sumac, 1,5 el olijfolie en een snufje zout tot een beslag. Schep 1 el van het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en strijk elk uit tot een bijna transparant cirkel van niet meer dan 1 mm dik. Herhaal dit met het overige beslag tot totaal 8 circkels. Bak de tuiles in 11-14 min. goudbruin en droog. Laat 5 min. koelen op de bakplaat en laat op een koelrek afkoelen en krokant worden.
3
Giet ondertussen de winterpeen en knoflook af. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken. Schil de gember en rasp fijn. Voeg de bonen, gember, winterpeen, knoflook, sojasaus en 1 el olijfolie toe aan een hoge beker en mix met behulp van de staafmixer tot een gladde spread.
4
Schenk 4 el sinaasappelsap en 1 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de aspergetips toe en bestrooi met een snufje zout. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar middelhoog en kook 4-5 min. tot bijna al het sap is ingekookt en de asperges gaar zijn.
5
Verdeel de wortel-gemberspread over de borden en strijk als een komma uit. Verdeel de aspergetips over de spread, garneer met de overige sumac, zwarte sesamzaadjes, tuinkers en de tuiles.

Tussen Kunst en Kerst

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!

De lekkerste voorgerechten voor het kerstdiner!

Het kerstdiner begin je natuurlijk met een voorgerecht waarmee jij je gasten meteen in de juiste stemming brengt. Met een heerlijk voorgerecht beloof je namelijk een geweldige start van je diner! Of je nu gaat voor een koud of warm gerecht, voor vlees, vis of vega(n), en wil uitpakken met een makkelijk, maar prachtig gerecht: wij helpen je graag een handje door onze favoriete voorgerechten voor het kerstdiner op een rijtje te zetten.

Een absolute favoriet bij een kerstdiner is natuurlijk de carpaccio. Maar naast de klassieke rundercarpaccio kan je ook uitpakken met een van onze verrassende varianten! Kies bijvoorbeeld voor een eendenborst carpaccio met cranberrysaus. Afgetopt met knapperige hazelnoten, frisse bieslook en een zelfgemaakte cranberrysaus is dit een showtopper van de avond. Visliefhebbers kunnen aan de slag met deze tonijncarpaccio met sojadressing. Dit recept is al in 10 minuten bereid, perfect voor wanneer je iets moois op tafels wilt zetten zonder uren in de keuken te staan. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor deze vijgencarpaccio met verkruimelde blauwe kaas. De combinatie van zoete verse vijgen en de hartige blauwe kaas is om van te watertanden. Afgetopt met een vleugje extra vergine olijfolie en zoete honing is het een smaakcombinatie waar iedereen van gaat genieten!

Iets anders dan carpaccio maken? Ga dan zeker voor de asperges met wortel-gemberspread en sumac-tuile! Klinkt moeilijk, maar is het zeker niet. Een waar kunstwerkje om het bord! Deze scrambled tofu bonbons zijn trouwens ook ontzettend smaakvol. De zachte tofu met de knapperige zonnebloem- en pompoenpitten, zoete cranberries en crispy chili olie zijn heerlijk.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Sulfiet
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?