In samenwerking met:
Bietenwraps Met Cowsla
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bietenwraps met coleslaw

Deze bietenwraps met coleslaw van DekaMarkt zijn een heerlijke optie voor het avondeten. De combinatie van zoete rode bietjes, knapperige groenten en de romige dressing maakt deze wraps een ware smaakexplosie. Volg het recept stap voor stap en geniet van een kleurrijke en voedzame maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept bietenwraps met coleslaw

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de witte kool in dunne repen. Meng met de helft van het zout en marineer 10 min.
2
Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in parten. Verhit een pan met de olijfolie op hoog vuur en bak de avocado 5 min.
3
Spoel de witte kool af onder koud water en meng met de wortel julienne, knoflook-chiliolie en Griekse yoghurt tot een coleslaw. Breng op smaak met peper en zout.
4
Plaats de bietenwraps op een ovenrooster en rooster 5 min. in de oven. Snijd ondertussen de appel in luciferreepjes.
5
Verdeel de coleslaw, avocado en appel over de bietenwraps en vouw dicht.

Tip: houd je avocado en Griekse yoghurt over? Pureer dit tot een crème voor op brood.

Rode groenten vol van smaak

Rode bietjes zijn heerlijke groenten die rijk zijn aan voedingsstoffen en antioxidanten. Rode bietjes zijn van nature zoet en hebben een dieprode kleur die aantrekkelijk is voor het oog. Het seizoen van rode bietjes loopt van juni tot en met oktober, maar in kassen zijn ze het hele jaar door beschikbaar. Zo kun je altijd genieten van de smaakvolle rode bietjes.

Wist je dat rode bietjes tal van gezondheidsvoordelen hebben? Zo zijn ze rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en foliumzuur. Bovendien bevatten ze een stofje genaamd betalaïne, dat ontstekingsremmend werkt en helpt bij het reguleren van de bloeddruk. Ook kunnen rode bietjes helpen bij het verbeteren van de sportprestaties en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten. Genoeg redenen om vaker rode bietjes te verwerken in een lunch- of hoofdgerecht. Probeer bijvoorbeeld eens een broodje haring met rode bietjes. Voedzaam dankzij de combinatie van rode bietjes en vette haring én superlekker!

Het eten van rode bietjes

Rode bietjes kunnen op veel verschillende manieren worden bereid en gegeten. Zo kunnen ze rauw worden gegeten in salades, gekookt worden als bijgerecht, gepureerd worden tot een soep, geroosterd worden als snack of verwerkt worden in smoothies. Rode bietjes zijn ook de perfecte groenten om te verwerken in sandwiches of burgers, bijvoorbeeld deze bietenburger. Vegetarisch door te kiezen voor gekookte bietjes en extra stevig door de toevoeging van couscous. Probeer ook eens rode bietjes te verwerken in een groente lasagne. Dit recept is lekker romig met een hartige smaak van de geitenkaas en een zoete touch van de bietjes. Kortom, rode bietjes zijn een veelzijdige en gezonde groente die je op verschillende manieren kunt bereiden en eten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?