In samenwerking met:
Flat Iron Steak Met Kruidenboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Flat iron steak met kruidenboter

De flat iron steak is een mals en sappig stuk vlees dat perfect past bij kruidenboter. Het vlees wordt kort gebakken in de pan, waardoor het zijn sappigheid behoudt en de kruidenboter zorgt voor een extra smaakdimensie. Serveer de steak als feestelijke maaltijd en maak indruk op je gasten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept flat iron steak met kruidenboter

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verhit een grillpan op hoog vuur. Verdeel de olijfolie over de flat iron steak. Gril de steak om en om 8 min. tot deze rosé gegrild is.
2
Haal de flat iron steak uit de pan, leg op een stuk aluminiumfolie en verdeel hier de helft van de kruidenboter over. Vouw de aluminiumfolie dicht en laat de flat iron steak 10 min. rusten.
3
Snijd de flat iron steak in plakken van 1 cm dik en verdeel hier de resterende kruidenboter over.

Tip: lekker met rustic fries, gebakken snoeppaprika’s en knoflooksaus.

Wat is een flat iron steak?

Flat iron steak, ook wel bekend als schouderlende steak, is een stuk vlees dat afkomstig is van de schouder van het rund. Het is een relatief nieuw stuk vlees dat pas sinds de jaren 2000 populair is geworden. Het vlees is afkomstig van de schouder van het rund en is daardoor iets taaier dan andere steaksoorten. Wanneer je de steak op de juiste manier bereid, wordt het heerlijk mals en sappig.

Het stuk vlees heeft een diepe, volle smaak die vergelijkbaar is met die van een ribeye. Flat iron steak is perfect om te grillen, te bakken of te roosteren. Een medium rare gebakken flat iron steak is het lekkerst, omdat het dan het meest mals en sappig is. Combineer de flat iron steak met verschillende soorten sauzen en smeersels als kruidenboter en bijgerechten als gebakken snoeppaprika’s. Ook wordt het vlees vaak geserveerd met chimichurri saus, een Argentijnse saus op basis van peterselie, knoflook en azijn, of knoflooksaus, lekker en makkelijk wanneer je het helemaal zelf maakt.

Meer recepten met vlees in de hoofdrol

Naast dit heerlijke recept van DekaMarkt met flat iron steak kun je variëren met andere stukken vlees. Denk aan biefstuk in een pittige marinade, perfect voor tijdens een barbecue, of steak au poivre, oftewel pepersteak. Een gerecht uit de Franse bistro waarbij het vlees een korst van peper heeft. Fan van rauw vlees? Probeer dan deze simpele klassieker: een steak tartare. Vol verschillende texturen en smaakcombinaties!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via