De flat iron steak is een mals en sappig stuk vlees dat perfect past bij kruidenboter. Het vlees wordt kort gebakken in de pan, waardoor het zijn sappigheid behoudt en de kruidenboter zorgt voor een extra smaakdimensie. Serveer de steak als feestelijke maaltijd en maak indruk op je gasten!
Tip: lekker met rustic fries, gebakken snoeppaprika’s en knoflooksaus.
Flat iron steak, ook wel bekend als schouderlende steak, is een stuk vlees dat afkomstig is van de schouder van het rund. Het is een relatief nieuw stuk vlees dat pas sinds de jaren 2000 populair is geworden. Het vlees is afkomstig van de schouder van het rund en is daardoor iets taaier dan andere steaksoorten. Wanneer je de steak op de juiste manier bereid, wordt het heerlijk mals en sappig.
Het stuk vlees heeft een diepe, volle smaak die vergelijkbaar is met die van een ribeye. Flat iron steak is perfect om te grillen, te bakken of te roosteren. Een medium rare gebakken flat iron steak is het lekkerst, omdat het dan het meest mals en sappig is. Combineer de flat iron steak met verschillende soorten sauzen en smeersels als kruidenboter en bijgerechten als gebakken snoeppaprika’s. Ook wordt het vlees vaak geserveerd met chimichurri saus, een Argentijnse saus op basis van peterselie, knoflook en azijn, of knoflooksaus, lekker en makkelijk wanneer je het helemaal zelf maakt.
Naast dit heerlijke recept van DekaMarkt met flat iron steak kun je variëren met andere stukken vlees. Denk aan biefstuk in een pittige marinade, perfect voor tijdens een barbecue, of steak au poivre, oftewel pepersteak. Een gerecht uit de Franse bistro waarbij het vlees een korst van peper heeft. Fan van rauw vlees? Probeer dan deze simpele klassieker: een steak tartare. Vol verschillende texturen en smaakcombinaties!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment