Het geheim tot het goed marineren van vlees: rust. Zo kunnen de smaken goed in het vlees trekken. De marinade in dit recept is kruidig en leent zich uitstekend voor verschillende vleessoorten. De mosterd maakt de marinade wat scherp van smaak en de gerookte paprikapoeder zorgt voor een pittige en rokerige smaak. Perfect voor tijdens een barbecue bijvoorbeeld!
Een lekkere malse biefstuk? Overheerlijk! Maar hoe lang bak je biefstuk om te komen tot een heerlijk, mals stuk vlees? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe je de biefstuk bereid wil hebben. In dit recept houden we medium rare/half doorbakken aan. Hiervoor bak je het vlees 2 a 3 minuten per kant. Wil je het vlees liever rare eten? Bak ze dan minder dan 2 minuten per kant. En voor well done houd je 3 a 4 minuten aan per kant.
Welke groente je bij biefstuk serveert, hangt helemaal af van jouzelf. In principe kan je er alle groenten bij eten! Dat maakt het maken van een keuze voor een bepaalde groente misschien moeilijker, maar zo kan je wel zelf kiezen wat jij het lekkerst vindt. Kies voor geroosterde of gegrilde groenten, broccoli, spruitjes of asperges. Alles kan!
Biefstuk laten rusten is heel belangrijk. Op die manier verspreiden alle sappen zich goed door het vlees en wordt het nóg malser. Precies wat we willen! Hoe lang je biefstuk moet laten rusten? Houd hiervoor 10 minuten aan. Wikkel de biefstuk na het bakken in aluminiumfolie en laat op kamertemperatuur rusten.
Rode wijn bij de BBQ? Jazeker! Bij dit gerecht van gemarineerde biefstuk gaan we een heerlijke soepele rode wijn schenken op een iets lagere temperatuur. Hierdoor blijft de wijn verteerbaar op een warme zomeravond en geeft het een mooi contrast bij dit pittige gerecht. De Barbera d’Asti van Cantine Povero past perfect. Deze rode wijn heeft veel soepel fruit, weinig tannines en een heerlijke fraicheur. Schenk bij voorkeur dus licht gekoeld op een zwoele zomeravond. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment