biefstuk in marinade
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Biefstuk in pittige marinade

Het geheim tot het goed marineren van vlees: rust. Zo kunnen de smaken goed in het vlees trekken. De marinade in dit recept is kruidig en leent zich uitstekend voor verschillende vleessoorten. De mosterd maakt de marinade wat scherp van smaak en de gerookte paprikapoeder zorgt voor een pittige en rokerige smaak. Perfect voor tijdens een barbecue bijvoorbeeld!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept biefstuk in pittige marinade

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
3u 30min
Totale tijd
3u 40min
Kookmodus
1
Haal de biefstukken 30 min. voor het marineren uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
2
Hak de basilicum en peterselie fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Meng met het gerookte paprikapoeder, olie, mosterd en witte wijnazijn.
3
Bestrijk de biefstukken aan alle zijdes met de marinade. Wikkel in plasticfolie en laat ten minste 3 uur in de koelkast staan.
4
Laat opnieuw de biefstukken 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur komen.
5
Verwarm een grillpan goed voor op hoog vuur. Draai het vuur wat lager. Grill 2-3 min. per kant. Voorkom dat de biefstukken aan de pan blijven kleven. Draai het vlees in de pan met behulp van een tang.
6
Haal de biefstukken uit de pan. Breng op smaak met peper. Wikkel in met aluminiumfolie en laat 10 min. op kamertemperatuur rusten.
7
Snijd voor serveren in reepjes.

Hoe lang moet je biefstuk bakken?

Een lekkere malse biefstuk? Overheerlijk! Maar hoe lang bak je biefstuk om te komen tot een heerlijk, mals stuk vlees? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe je de biefstuk bereid wil hebben. In dit recept houden we medium rare/half doorbakken aan. Hiervoor bak je het vlees 2 a 3 minuten per kant. Wil je het vlees liever rare eten? Bak ze dan minder dan 2 minuten per kant. En voor well done houd je 3 a 4 minuten aan per kant.

Welke groente is lekker bij biefstuk?

Welke groente je bij biefstuk serveert, hangt helemaal af van jouzelf. In principe kan je er alle groenten bij eten! Dat maakt het maken van een keuze voor een bepaalde groente misschien moeilijker, maar zo kan je wel zelf kiezen wat jij het lekkerst vindt. Kies voor geroosterde of gegrilde groenten, broccoli, spruitjes of asperges. Alles kan!

Hoe lang moet een biefstuk rusten?

Biefstuk laten rusten is heel belangrijk. Op die manier verspreiden alle sappen zich goed door het vlees en wordt het nóg malser. Precies wat we willen! Hoe lang je biefstuk moet laten rusten? Houd hiervoor 10 minuten aan. Wikkel de biefstuk na het bakken in aluminiumfolie en laat op kamertemperatuur rusten.

Barbera d'asti_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij biefstuk: Rode wijn

Rode wijn bij de BBQ? Jazeker! Bij dit gerecht van gemarineerde biefstuk gaan we een heerlijke soepele rode wijn schenken op een iets lagere temperatuur. Hierdoor blijft de wijn verteerbaar op een warme zomeravond en geeft het een mooi contrast bij dit pittige gerecht. De Barbera d’Asti van Cantine Povero past perfect. Deze rode wijn heeft veel soepel fruit, weinig tannines en een heerlijke fraicheur. Schenk bij voorkeur dus licht gekoeld op een zwoele zomeravond. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via