In samenwerking met:
Gehaktbrood met aardappelpuree en sperziebonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gehaktbrood met aardappelpuree en sperziebonen

Gehaktbrood geserveerd met grof gemalen mosterd, sperzieboontjes en aardappelpuree. De aardappelpuree is gemaakt met boter en room, zodat deze lekker smeuïg is en de perfecte combi met het gehaktbrood.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gehaktbrood met aardappelpuree en sperziebonen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de peterselie fijn.
2
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken van 3 cm. Spoel de aardappelen met koud water af zodat het zetmeel verwijderd wordt. Vul een pan met koud water en leg hier de aardappelen in. Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar.
3
Meng ondertussen het paneermeel, ei, de peterselie en Verstegen Mix voor Gehakt met Uitjes met het gehakt. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het gehakt hierin. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven voor 20 min. tot goudbruin en gaar.
4
Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 3 min. beetgaar.
5
Pureer de aardappelen met boter en room en breng op smaak met het Verstegen Zeezout.
6
Haal het gehaktbrood uit de oven en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Serveer het gehaktbrood met de mosterd, sperziebonen en aardappelpuree.

Tip: voor een vegetarische variant op dit gerecht gebruik je vegetarisch gehakt. Een andere optie is het gehaktbrood vervangen door aubergine. Bak de aubergine in zijn geheel goudbruin en pof deze met zout, peper, knoflook en rozemarijn in 20 minuten gaar in de oven.

Diverse soorten aardappelen

Aardappelen, ook wel bekend als aardappels, zijn een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld. Aardappelen komen uit de Andes-Regio in Zuid-Amerika, waar ze al duizenden jaren worden verbouwd. Aardappelen werden door de Spanjaarden naar Europa gebracht in de 16e eeuw en verspreidden zich snel over de rest van de wereld.

Aardappelen kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Ze kunnen worden gekookt, gebakken, gepoft, gestoomd, geroosterd of tot puree worden verwerkt. Daarnaast worden ze veel gebruikt in soepen, stoofschotels en salades. Aardappelen zijn een veelzijdig ingrediënt dat goed samengaat met andere groenten, vlees, vis en zuivelproducten.

Verschillende landen hebben aardappelen opgenomen in hun traditionele gerechten. In landen als Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België zijn aardappelen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Aardappelen worden in Ierland gezien als basisvoedsel en worden vaak gegeten in de vorm van aardappelpuree, aardappelpannenkoeken en stoofschotels. Andere landen waar aardappelen veel worden gegeten, zijn onder andere de Verenigde Staten, Rusland, China en India.

Naast de gewone aardappelen zijn er ook diverse soorten zoete aardappelen. De meest voorkomende variant is de oranje zoete aardappel, ook wel bekend als de bataat. Deze heeft een zachte, zoete smaak en is rijk aan vezels en vitamines. Daarnaast zijn er witte, paarse en gele zoete aardappelen, elk met hun eigen karakteristieke smaak en textuur. De paarse zoete aardappel heeft bijvoorbeeld een stevige textuur en een wat nootachtige smaak. Zoete aardappelen zijn niet alleen veelzijdig in de keuken, maar ook voedzaam en een gezonder alternatief voor gewone aardappelen.

Wil jij meer plantaardig eten, maar weet je niet hoe? Ga voor deze zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’ en gekarameliseerde pecannoten. Wil je sneller een maaltijd op tafel hebben? Ga dan voor deze Mexicaanse gevulde zoete aardappel, een heerlijke maaltijd boordevol groenten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via