Gehaktbrood geserveerd met grof gemalen mosterd, sperzieboontjes en aardappelpuree. De aardappelpuree is gemaakt met boter en room, zodat deze lekker smeuïg is en de perfecte combi met het gehaktbrood.
Tip: voor een vegetarische variant op dit gerecht gebruik je vegetarisch gehakt. Een andere optie is het gehaktbrood vervangen door aubergine. Bak de aubergine in zijn geheel goudbruin en pof deze met zout, peper, knoflook en rozemarijn in 20 minuten gaar in de oven.
Aardappelen, ook wel bekend als aardappels, zijn een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld. Aardappelen komen uit de Andes-Regio in Zuid-Amerika, waar ze al duizenden jaren worden verbouwd. Aardappelen werden door de Spanjaarden naar Europa gebracht in de 16e eeuw en verspreidden zich snel over de rest van de wereld.
Aardappelen kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Ze kunnen worden gekookt, gebakken, gepoft, gestoomd, geroosterd of tot puree worden verwerkt. Daarnaast worden ze veel gebruikt in soepen, stoofschotels en salades. Aardappelen zijn een veelzijdig ingrediënt dat goed samengaat met andere groenten, vlees, vis en zuivelproducten.
Verschillende landen hebben aardappelen opgenomen in hun traditionele gerechten. In landen als Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België zijn aardappelen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Aardappelen worden in Ierland gezien als basisvoedsel en worden vaak gegeten in de vorm van aardappelpuree, aardappelpannenkoeken en stoofschotels. Andere landen waar aardappelen veel worden gegeten, zijn onder andere de Verenigde Staten, Rusland, China en India.
Naast de gewone aardappelen zijn er ook diverse soorten zoete aardappelen. De meest voorkomende variant is de oranje zoete aardappel, ook wel bekend als de bataat. Deze heeft een zachte, zoete smaak en is rijk aan vezels en vitamines. Daarnaast zijn er witte, paarse en gele zoete aardappelen, elk met hun eigen karakteristieke smaak en textuur. De paarse zoete aardappel heeft bijvoorbeeld een stevige textuur en een wat nootachtige smaak. Zoete aardappelen zijn niet alleen veelzijdig in de keuken, maar ook voedzaam en een gezonder alternatief voor gewone aardappelen.
Wil jij meer plantaardig eten, maar weet je niet hoe? Ga voor deze zoete aardappel met tofu ‘geitenkaas’ en gekarameliseerde pecannoten. Wil je sneller een maaltijd op tafel hebben? Ga dan voor deze Mexicaanse gevulde zoete aardappel, een heerlijke maaltijd boordevol groenten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment