Klassieke blondies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Klassieke blondies

Deze blondies zijn de ultieme traktatie voor liefhebbers van witte chocolade! Met hun chewy textuur en licht knapperige bovenkant zijn ze onweerstaanbaar lekker. Perfect als tussendoortje of als zoet dessert met een kop koffie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Klassieke blondies

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een vierkante bakvorm 20 x 20 cm met bakpapier.
2
Klop in een kom de ongezouten roomboter met de lichtbruine basterdsuiker tot een glad mengsel. Voeg het ei, de eidooier en het vanille-extract toe en meng goed door. Zeef de tarwebloem, het bakpoeder en een snufje zout boven het beslag. Spatel door tot een egaal mengsel.
3
Hak de witte chocolade grof en roer 4/5 door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Strooi de overige witte chocolade over het beslag. Bak de blondies in ca. 30 min. tot de randen licht goudbruin zijn en het midden nog een beetje zacht.
4
Laat volledig afkoelen in de vorm. Snijd in 16 stukken.

Heerlijke baksels voor bij de koffie of thee

Heb je bezoek over de vloer en wil je wat lekkers maken voor bij het kopje koffie of kopje thee? Daar weten wij wel raad mee! Van een klassiek bananenbrood recept tot een knallende taart, de keuze is reuze. Er zijn wel honderden bakrecepten om te maken. Om je een handje te helpen, zetten wij een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje:

  1. Appel karamel cake: een simpele, maar heerlijke traktatie! Deze appel karamel cake staat in 15 minuten al in de oven. Perfect voor bij de koffie of thee, maar ook heerlijk als dessert.
  2. Banoffee brownies: dol op chocolade en karamel? Dan wil je deze banoffee brownies maken! De combinatie van fudgy chocolade met knapperige walnoten, zoete banaan en een smeuïge swirl bebogeen karamelsaus is onweerstaanbaar lekker.
  3. Bokkenpootjestaart: een klassieker die het altijd goed doet! De bokkenpootjestaart heeft een stevige bodem van lotus koekjes, een knapperige rand van, je raadt het al, bokkenpootjes, en een lekkere volle vulling van slagroom, mascarpone en bokkenpootjes. Top af met een chocolade ganache en amandelschaafsel en snijd in punten.
  4. Zwevezeline florentines: zwevezeline hoe? Zwevezeline florentines! Deze krokante, gekarameliseerde koekjes met amandelschaafsel en een romige witte chocoladetruffel zijn onweerstaanbaar lekker.
  5. Miso karamel taart: wil je eens iets anders proberen? Ga dan voor deze miso karamel taart. De taart heeft het zoete van de karamel en het hartige van een vleugje miso. Een unieke, maar heerlijke taart die goed matcht met bijvoorbeeld een latte macchiato.
  6. Koffiekoeken: onmisbaar in dit rijtje bakrecepten voor bij de koffie of thee! Koffiekoeken zijn dé traktatie die je moet proberen. Met een zelfgemaakte vanille custard en knapperige koeken gemaakt van croissantdeeg is het zeker een aanrader om te maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via