Koffie Creme Toast2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Koffie crème toast

Koffie crème toast is de ultieme combinatie van luxe wentelteefjes en een romige koffievulling. Serveer met verse aardbeien en een vleugje munt voor een heerlijk dessert, een uitgebreide start van je zaterdag of zondag óf gewoon als ultiem verwenmoment!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Koffie crème toast

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd het briochebrood in 5 dikke plakjes. Klop de eieren los met de melk, 75 gram suiker en het kaneelpoeder. Haal de plakjes briochebrood aan beide kanten door dit mengsel en laat kort intrekken.
2
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes goudbruin aan beide kanten voor 5 min. Strooi 30 gr suiker op een bord en haal de warme wentelteefjes erdoor.
3
Klop de slagroom stijf met 50 gram suiker, klopfix, vanille-extract, espresso en mokka-extract tot een luchtige koffieslagroom. Vul de spuitzak met de koffieslagroom.
4
Snijd de wentelteefjes voorzichtig in aan de zijkant en vul deze met de koffieslagroom. Snijd de aardbeien in stukjes. Bestuif de wentelteefjes met de poedersuiker en serveer met de aardbeien en muntblaadjes.

Overheerlijke desserts en baksels met koffie in de hoofdrol

Drink jij dagelijks meerdere kopjes koffie? Verwerk dan ook zeker eens koffie in je dessert of in een overheerlijk bakrecept! De welbekende Italiaanse klassieker tiramisu kennen we natuurlijk allemaal, maar je kan in veel meer zoete lekkernijen koffie verwerken. Lees je mee om een aantal overheerlijke recepten te ontdekken?

Naast de klassieke tiramisu, kan je deze smaken ook terug laten komen in andere desserts. Wat denk je van deze tiramisu brownies? Dé oplossing voor wanneer je niet kan kiezen tussen de klassieker en zachte brownies. De tiramisu brownies hebben een heerlijke, smeuïge binnenkant en een knapperige buitenkant die we aftopen met mascarponecrème. Ook lekker: tiramisu cookies. Superleuk om te maken wanneer je bezoek over de vloer komt voor bij de koffie of thee. De knapperige koekjes toppen we af met een vanille-mascarpone topping en uiteraard een laagje cacao om het compleet te maken.

Wil je een heerlijk diner afsluiten met een echte knaller? Ga voor koffie semifreddo met meringue en chocolade schaafsel. Semifreddo is een typisch Italiaans nagerecht en betekent ‘half bevroren’. Dat koffie en chocolade een hemelse combinatie is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. In dit recept komt deze combinatie opnieuw hartstikke mooi naar voren. Dit wil je proeven!

Een plaatje om te zien en hét dessert om jouw gasten mee te verrassen: koffie crème puffs. Kost wat tijd en moeite om te maken, maar als je eenmaal een hap genomen hebt realiseer je jezelf meteen dat dit het meer dan waard is! De koffie crème puffs vul je met een mengsel van witte chocolade, slagroom en koffie. Heerlijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via