In samenwerking met:
Kokoscurry Met Peultjes En Garnalen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kokoscurry met peultjes en garnalen

Een goede curry op zijn tijd is heerlijk. Deze kokoscurry is zo’n recept waar je zeker van gaat genieten. Heerlijk in combinatie met de peultjes, velderwtjes en reuzengarnalen en het is ook nog eens in 20 minuten gemaakt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kokoscurry met peultjes en garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Maak de peultjes schoon en snijd de koriander grof.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
3
Verhit een pan met de zonnebloemolie en bak de peultjes en jonge velderwtjes 3 min. Blus af met de curry-kokossoep en breng aan de kook. Voeg de reuzengarnalen toe en kook 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de rijst over de borden en schep de kokoscurry over de rijst. Garneer met de koriander.

Tip: wil je de kokoscurry vegetarisch houden? Vervang de garnalen door tofu. Bak de tofu in 7 minuten goudbruin en voeg toe aan de curry.

Gemakkelijk, snel en vol van smaak: curry

Een romige curry is heerlijk om te maken en het staat vaak snel op tafel ook! Met maar een paar ingrediënten kan je al een smaakvolle curry maken. Een onmisbaar ingrediënt voor een romige curry is natuurlijk kokosmelk. Het geeft een lichtzoete smaak aan het gerecht en het is ook een plantaardige melk. Geen wonder dat veganisten dol zijn op curries, ze zijn namelijk gemakkelijk plantaardig te maken. Deze zoete aardappel-pinda curry is zo’n recept waar je ons wel wakker voor mag maken.

Naast deze kokoscurry met peultjes en garnalen is deze romige kokoscurry met aardappel en ananas een heerlijke variant. Door ananas toe te voegen aan het gerecht, wordt het geheel zoeter. Combineer met naanbrood om lekker te dippen in de currysaus en het gerecht is compleet. Deze Thaise groene curry met kipdijfilet is ook erg lekker om te maken. In dit recept gaan we voor een verspakket waardoor het geheel snel klaar is en je zo kan genieten van een goed vullende maaltijd. Liever vegetarisch? Vervang dan de kipdijfilet voor jackfruit voor een vlezige structuur aan het gerecht.

Of je nu gaat voor een curry met vis, vlees of liever voor een vegetarische of plantaardige variant gaat, er zijn genoeg curry recepten om te ontdekken en te proberen! Kies je favoriete ingrediënten of verzamel je restjes groenten bij elkaar en verwerk het in een smaakvolle en snelle curry.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Weekdieren
  • Pinda
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via