In samenwerking met:
Komkommerhapje met hummus
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Komkommerhapje met hummus

Liefhebber van borrelen? Dan doe je dit natuurlijk met heerlijke hapjes! Denk aan nacho’s, bitterballen en olijven, maar een gezonder hapje mag niet ontbreken. Probeer eens deze luxe komkommerhapjes. Makkelijk te maken, maar het eindresultaat is prachtig!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept komkommerhapje met hummus

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Was en snijd de komkommer in dikke plakken van 2 à 3 cm. Hol de komkommer met een Pomme Parisienneboor.
2
Doe de HEKS'NKAAS® Hummus in een spuitzakje en spuit deze in de uitgeholde komkommer. Snijd de tomaat in kleine blokjes en bedek de hummus met een klein stukje tomaat en wat kiemgroenten.

Tip: geen Pomme Parisienneboor? Hol de komkommer uit met een (kleine) lepel.

De veelzijdige groente komkommer

In de warme maanden van het jaar verschijnt er een verfrissende groente op ons bord die synoniem staat voor zomerse verkoeling: de komkommer. Deze sappige, knapperige groente gedijt het beste in de zomer, maar tegenwoordig is de komkommer het hele jaar door beschikbaar en biedt een scala aan culinaire mogelijkheden.

Komkommers zijn niet alleen verfrissend van smaak, maar ook nog eens buitengewoon gezond. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan water, waardoor ze uitstekend zijn om gehydrateerd te blijven tijdens de zomerhitte. Bovendien zijn komkommers een goede bron van voedingsvezels, vitamine K, vitamine C en kalium. Het eten van komkommers kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering, huidverzorging en het behoud van een gezonde bloeddruk.

Komkommer in je recepten

De groene groente is een ingrediënt waar je eindeloos mee kan variëren. Je kan het natuurlijk als tussendoortje eten, maar er zijn veel meer mogelijkheden:

  • Salades: een ingrediënt dat niet mag missen in salades, is natuurlijk de komkommer! Lekker verfrissend en het geeft een extra knapperige bite.
  • Gazpacho: natuurlijk kennen we allemaal de tomaten gazpacho, maar je maakt ook een heerlijke groente gazpacho met komkommer in de hoofdrol! Net zo lekker, net zo makkelijk.
  • Tzatziki: maak deze klassieke Griekse dipsaus door geraspte komkommer te mengen met yoghurt, knoflook, citroensap en dille. Het is een uitstekende aanvulling op gegrild vlees of als dip voor pitabrood.
  • Sushi-rolletjes: geef je sushi een frisse touch door komkommer toe te voegen. Zo krijgt deze sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus een knapperige, frisse bite.
  • Borrelhapjes: met komkommer maak je ook iets gezondere borrelhapjes, zoals deze komkommerhapjes met hummus! Super chique, maar makkelijk te maken.
  • Drankjes: voeg plakjes komkommer toe aan je waterkan voor een verfrissende twist zonder toegevoegde suikers of verwerk het in gin-tonic cocktails voor een mooi effect.

Van salades tot soepen en van sushi tot sauzen, meer recepten met komkommer vind je op Eatertainment!

Meer gezonde recepten

Heb jij zin in een borrelavond, maar wel met een aantal gezonde hapjes? Naast deze komkommerhapjes zijn er nog een aantal andere snacks die dan een perfecte aanvulling zijn op jouw borrelplank. Bekijk de pagina en ontdek de gezonde recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via