Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel zin in een lekkere maaltijd? Ga aan de slag met limabonen in roti saus! Dankzij BOON maak je gemakkelijk de limabonen klaar. Voeg hier sperziebonen, aardappelblokjes, eieren en rotivellen aan toe en je geniet van een smaakvol gerecht!
Misschien heb je ze al eens in de schappen zien liggen of misschien heb je er nooit eerder van gehoord, maar deze heerlijke witte bonen zijn zeker aan te raden! Limabonen zijn namelijk in tal van gerechten te verwerken. Ze staan ook bekend als witte reuzebonen of olifantsbonen en zijn de zaden van de limaboomplant, een plant in Zuid-Amerika. Net als alle andere bonen is de limaboon een peulvrucht die vol zit met vezels en rijk is aan eiwitten, ideaal om toe te voegen aan een vegetarisch recept. Qua vorm heeft een limaboon veel weg van een kidneyboon, alleen zijn ze een stuk groter en platter en hebben ze een roomwitte kleur. In Zuid-Amerika zijn ze dol op deze bonen, maar ondertussen worden ze over de hele wereld gegeten.
In dit recept gaan we voor Limabonen in roti saus met aardappelblokjes en sperziebonen. Hier voegen we rotivellen aan toe om lekker mee te dippen. Deze bonencurry met rijst is ook erg lekker om te maken. Dit plantaardige recept zorgt ervoor dat je geen enkel moment het stukje vlees of vis mist! Naast limabonen voegen we ook cannellinibonen en kidneybonen toe. Wil je juist vlees combineren met bonen? Maak dan eens cassoulet met chipolataworstjes. Deze Franse stoofschotel kost je maar 15 minuten van je tijd, daarna laat je het nog 25 minuten stoven op laag vuur. Liever vegetarisch? Laat de chipolataworstjes dan achterwege!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment