In samenwerking met:
Noedel bowl met meatless gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Noedel bowl met Meatless Gehakt

Een meatless dag? Geniet van Meatless Gehakt! Het vegetarische gehakt is gemaakt van kidneybonen en de samenstelling is zo goed, dat het qua structuur (en ook qua smaak) niet onder doet voor écht gehakt. Verwerk het in deze noedel bowl met lekker veel groenten en je hebt een heerlijke, voedzame maaltijd die je ook nog eens binnen 20 minuten op tafel zet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept noedel bowl met meatless gehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Zet een pan met water op voor de bimi. Zorg ervoor dat de bimi net niet onder staat en kook het ongeveer 5 min.
2
Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukjes en de paksoi klein. Snijd de koriander fijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
3
Verwarm de olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak mee. Voeg de laatste de paksoi toe en bak deze 2 min.
4
Maak ondertussen de saus in een kleine steelpan. Meng hiervoor de misopasta, tomato frito, water, gembersiroop en sweet chilisaus. Verwarm op laag vuur al roerend tot het een geheel vormt, breng niet aan de kook. Zodra het glad en warm is, is de saus klaar.
5
Verdeel de noedels over de borden. Schep hierop het gehaktmengsel, gevolgd door de saus. Serveer de bowls met de verse koriander en maak af met de geroosterde sesamzaadjes.

Alles over vleesvervangers

Vleesvervangers zijn steeds populairder geworden als alternatief voor vlees. Een van de bekendste vleesvervangers is tofu. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en heeft een neutrale smaak. Het is een veelzijdig ingrediënt dat op verschillende manieren kan worden bereid, bijvoorbeeld gebakken, gegrild of gestoofd. Op zoek naar een lekker recept met tofu? Probeer dan zeker deze courgette noedels met tofu. Lekker voedzaam doordat je courgette gebruikt in plaats van echte noedels en extra smaakvol door de zelfgemaakte marinade waarin je de tofu marineert.

Een andere populaire optie is tempeh, ook gemaakt van sojabonen. Tempeh heeft een nootachtige smaak en een stevige textuur. Het wordt vaak gebruikt in salades, sandwiches en roerbakgerechten. Wist je dat je van tempeh heel goed saté kunt maken? Dit gerecht voor tempeh saté met zilvervliesrijst met sperziebonen is echt een aanrader. Maak een lekkere marinade, zorg ervoor dat de tempeh lang genoeg marineert (dit kan prima een dagdeel of zelfs heel de nacht) en rijg de tempeh aan satéprikkers. Lekker met satésaus en komkommer!

Peulvruchten, zoals bonen en linzen, zijn ook uitstekende vleesvervangers. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels en kunnen worden gebruikt in stoofschotels, soepen en salades.

Naast tempeh, tofu en peulvruchten zijn er natuurlijk ook heel veel verschillende kant-en-klare vleesvervangers beschikbaar, zoals vegaburgers, vegetarische worstjes, vegetarische schnitzels en vegetarisch gehakt zoals in dit recept. Wil je geen vleesvervanger? Zorg er dan voor dat je voldoende groenten binnenkrijgt en maak een maaltijd met lekker veel verschillende soorten groenten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?