
Romig, krokant en vol van smaak: deze paddenstoelen risotto met guanciale heeft het allemaal! Zo’n bordje risotto is hét comfort food gerecht waar je lijf naar snakt op een druilerige dag. Met maar 30 minuten van je tijd staat dit gerecht al op tafel, perfect!
Romig, smeuïg, vol van smaak. Een aantal woorden die een goede risotto omschrijven! Want naast heerlijke pasta recepten mag een risotto recept in de Italiaanse keuken zeker niet ontbreken. uit de Italiaanse keuken. Met een risotto kan je net als bij pasta alle kanten op. Kies een goed basisrecept en vul het aan met je favoriete ingrediënten! Je kan kiezen voor een handjevol ingrediënten of uitpakken met tal van producten. De basis van een risotto bestaat uit risotto rijst, geraspte Parmezaanse kaas, droge witte wijn, bouillon, ui, knoflook en boter. Met deze basis zit je altijd goed! Vanuit hier kan je het bijvoorbeeld aanvullen met gemengde paddenstoelen en gebakken guanciale. Of wat dacht je van deze pompoenrisotto? De gegrilde pompoen toveren we om naar een puree waar we de risotto in koken. Hierdoor verstop je groenten in de saus, ideaal voor de wat moeilijke eters om toch hun dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.
Voor de visliefhebber is deze frisse sinaasappel risotto met zeevruchten een aanrader. Door sinaasappelsap en sinaasappelrasp te verwerken in de risotto, krijgt het een verfrissende smaak. De zeevruchten zorgen weer voor een zilte touch en de rucola geeft een pittige kick. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor deze miso risotto met paddenstoelen. De rijke umami-smaak van miso geeft een verrassende Aziatische twist aan de Italiaanse risotto. De gebakken paddenstoelen, tijm en rozemarijn geven een aardse smaak aan het gerecht. Deze risotto met fried burrata is ook een heerlijke variant van risotto. Door de burrata te frituren, blijft het romig vanbinnen en wordt het lekker krokant vanbuiten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment