Peking Duck Pancakes Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees

Pecking duck pancakes

Pekingeend is een iconisch gerecht uit de Chinese keuken. Door kant-en-klare flensjes te kopen uit de diepvriesafdeling van de toko kost het je bovendien nauwelijks werk om dit gerecht te maken. Het enige dat je hoeft te doen is de eendenborst een knapperig jasje geven en de pannenkoekjes er lekker mee vullen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pecking duck pancakes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Mix de sojasaus met de five spice in een kommetje. Gebruik een keukenborsteltje om de eendenborst ermee te bestrijken. Leg met de kant van het vel naar boven en laat de smaken 30 minuten (of een hele nacht) marineren.
2
Snijd de komkommer in dunne reepjes. Schil de Cantaloupe meloen en snijd in dunne reepjes. Snijd het groen van de bosui en snijd in fijne ringetjes. Zet apart.
3
Verwarm de oven op de grillstand, te herkennen aan het symbool met bovenaan een volledig geribbelde lijn. Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan op medium-hoog vuur. Schroei de eendenborst met het vel naar beneden in de hete olie en bak ongeveer 6 min. Is de onderkant mooi crispy, draai de eendenborst dan om en plaats 3 min. onder de warme grill van de oven. Haal uit de oven en laat de eendenborst 10 min. afkoelen op een snijplank. Snijd in dunne reepjes.
4
Ontdooi de flensjes en bak ze in een droge koekenpan knapperig. Verdeel over de flensjes de hoisinsaus, komkommer, Cantaloupe meloen, bosui en crispy eendenborst.

Heerlijke recepten met eend in de hoofdrol

Hoewel eendenborst vaak wordt gegeten met Kerst, is het ook lekker om op andere momenten en in andere gerechten eendenborst te gebruiken! Zo gebruiken ze in de Aziatische keuken, met name in streetfood gerechten, veel eendenborst. Of je eend nu roostert, stooft of bakt, het is een heerlijk alternatief voor de traditionele keuzes van diverse vleessoorten. Eend heeft een diepe smaak die elk gerecht een bijzondere twist geeft en is ontzettend veelzijdig in de keuken. Zo zijn de pecking duck pancakes ontzettend lekker! Dit populaire gerecht in China waait over naar andere landen en vind je dan ook veel terug in shared dining restaurants. Ook lekker uit de Aziatische keuken zijn deze bao buns met pulled duck. De bao buns vullen we met hoisinmayonaise, knapperige groenten als wortel en komkommer en natuurlijk pulled duck. Top het geheel af met wat koriander voor een frisse touch.

Ook in andere keukens wordt er veel gebruik gemaakt van eend. Zo gebruiken ze in de Marokkaanse keuken ook wel eens eend. Deze tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst is zo’n heerlijk recept dat je bijvoorbeeld kan maken. Heerlijk met wat Turks brood of een stukje platbrood erbij. Heb je iets te vieren? Maak dan eens gerookte eendenborst met balsamico siroop. Met dit recept scoor je zeker punten! Verdeel de eendenborst op een bedje van salade en je hebt een heerlijk voorgerecht. Ook lekker om te serveren als bijgerecht of als tussengerecht voor bij een diner met meerdere gangen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via