Pekingeend is een iconisch gerecht uit de Chinese keuken. Door kant-en-klare flensjes te kopen uit de diepvriesafdeling van de toko kost het je bovendien nauwelijks werk om dit gerecht te maken. Het enige dat je hoeft te doen is de eendenborst een knapperig jasje geven en de pannenkoekjes er lekker mee vullen.
Hoewel eendenborst vaak wordt gegeten met Kerst, is het ook lekker om op andere momenten en in andere gerechten eendenborst te gebruiken! Zo gebruiken ze in de Aziatische keuken, met name in streetfood gerechten, veel eendenborst. Of je eend nu roostert, stooft of bakt, het is een heerlijk alternatief voor de traditionele keuzes van diverse vleessoorten. Eend heeft een diepe smaak die elk gerecht een bijzondere twist geeft en is ontzettend veelzijdig in de keuken. Zo zijn de pecking duck pancakes ontzettend lekker! Dit populaire gerecht in China waait over naar andere landen en vind je dan ook veel terug in shared dining restaurants. Ook lekker uit de Aziatische keuken zijn deze bao buns met pulled duck. De bao buns vullen we met hoisinmayonaise, knapperige groenten als wortel en komkommer en natuurlijk pulled duck. Top het geheel af met wat koriander voor een frisse touch.
Ook in andere keukens wordt er veel gebruik gemaakt van eend. Zo gebruiken ze in de Marokkaanse keuken ook wel eens eend. Deze tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst is zo’n heerlijk recept dat je bijvoorbeeld kan maken. Heerlijk met wat Turks brood of een stukje platbrood erbij. Heb je iets te vieren? Maak dan eens gerookte eendenborst met balsamico siroop. Met dit recept scoor je zeker punten! Verdeel de eendenborst op een bedje van salade en je hebt een heerlijk voorgerecht. Ook lekker om te serveren als bijgerecht of als tussengerecht voor bij een diner met meerdere gangen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment