Pittige beef noedels
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pittige beef noedels

Een kom noedels met pit! Deze pittige beef noedels zitten bomvol spice en groenten en zijn perfect als snelle doordeweekse maaltijd of als comfortfood in het weekend. Zet jij deze voedzame maaltijd binnenkort op het menu?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pittige beef noedels

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de paksoi en paprika in stukjes en de bosui en rode peper in ringen.
3
Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak hierin het gehakt rul. Je hebt hier geen boter of olie voor nodig. Voeg de sambal toe samen met de paksoi en paprika en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Bak 5 min. Pers het sap uit de limoen en voeg toe aan de pan. Roer nog een keer goed door.
4
Serveer het pittige gehakt met de noedels en garneer met de rode peper en bosui.

Welk vlees of welke vis in je noedels?

Er zijn talloze mogelijkheden voor het verwerken van vlees of vis in je maaltijd. Denk bij vlees aan rundvlees, varkensvlees, kip of zelfs lamsvlees. Het is maar net wat jij lekker vindt én met welke andere ingrediënten zoals groenten je het vlees gaat combineren natuurlijk. Snijd het vlees in dunne reepjes of stukjes en bak, gril of stoof het naar smaak.

Qua vis kan je denken aan zalm, tonijn, kabeljauw of tilapia. Ook gamba’s zijn ontzettend lekker om te verwerken in je noedels! Combineer het met een lekkere (wok)saus en groenten naar keuze en je hebt een smaakvolle maaltijd op tafel staan.

Meer overheerlijke noedel recepten

Wokken en de lekkerste noedel recepten bereiden, wij houden ervan! Hierboven hebben we voorbeelden gegeven van vlees en vis die je er goed in kan verwerken, maar eigenlijk kan je heel veel verschillende ingrediënten met elkaar combineren. En dat maakt het juist zo leuk als je het ons vraagt.

Houd je wel van wat pit? Probeer dan naast deze pittige beef noedels ook zeker deze noedels met pittige worst. Gecombineerd met paprika, sjalot, kastanjechampignons en een zelfgemaakte ‘saus’ van sojasaus en pindakaas is dit een maaltijd waar je iedere dag van de week wel van zou kunnen genieten.

Liever vega(n)? Probeer eens deze wok met aubergine en broccoli. Dit heerlijke gerecht staat binnen 20 minuutjes op tafel en is op smaak gebracht met hoisinsaus en sojasaus. Tof af met sesamzaadjes en wat bieslook om de smaak compleet te maken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via