Noedels Met Pittige Worst 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Noedels met pittige worst

Een noedelgerecht is geschikt voor elke dag. Deze pittige variant met worst is smaakvol en bovendien zit hij vol groenten. Lekker met paprika, sjalot en kastanjechampignons én een zelfgemaakte ‘saus’ van sojasaus en pindakaas. Als dat geen genieten wordt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept noedels met pittige worst

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Snijd het vel van de saucijzen open en knijp het vlees eruit in de pan. Bak met de sambal en wat peper en zout 5 min.
3
Pel en snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg de sjalot toe aan het vlees en bak 2 min. mee. Voeg de paprika en champignons samen met het knoflookpoeder toe en bak opnieuw 5 min.
4
Voeg nu de sojasaus en pindakaas toe samen met de noedels en blijf mixen tot de saus en noedels helemaal zijn gemengd.
5
Snijd de bosui in schuine ringen. Verdeel de noedels over de kommen en garneer met de bosui en sesamzaadjes.

Eindeloos variëren met de lekkerste noedelgerechten

Noedelgerechten zijn een wereldwijd fenomeen en vormen een heerlijke en veelzijdige categorie in de culinaire wereld. Van Azië tot het Midden-Oosten en verder, noedels zijn een populair ingrediënt dat zich leent voor verschillende smaken en texturen.

In Azië zijn noedels een integraal onderdeel van de keuken. De Japanse ramen, een kom met hartige bouillon, noedels, groenten en eventueel vlees, is wereldwijd bekend. Udon noedels, dikker en zachter, worden vaak gebruikt in soepen en roerbakgerechten zoals deze sticky spruitjes met udon noedels. In China is er een breed scala aan noedels, waaronder lo mein en chow mein, vaak geserveerd met groenten en vlees in verschillende sauzen. De dunne rijstnoedels worden veel gebruikt in de Thaise en Vietnamese keuken, waar bekende gerechten als pad thai en pho de smaakpapillen verleiden met een mix van kruiden en specerijen. In de Aziatische keuken is de keuze in ieder geval reuze met noedelgerechten!

In het Midden-Oosten wordt vaak gebruik gemaakt van noedels in gerechten zoals koshari, een bekend gerecht uit Egypte, een smakelijke mix van linzen, rijst, noedels en tomatensaus. In de Italiaanse keuken zijn pasta’s, die toch wel een beetje lijken op noedels, niet weg te denken. Van spaghetti tot fettuccine, de variëteit is eindeloos, elk met zijn eigen sauzen en bereidingswijzen.

Of het nu gaat om goedgevulde noedelsoepen, snelle roerbakgerechten, heerlijke pasta’s of unieke regionale variaties, noedelgerechten hebben de kracht om een wereld van smaken te verkennen en vormen een heerlijke brug tussen verschillende culinaire tradities. Van streetfood tot gastronomische hoogstandjes, noedelgerechten brengen mensen samen over de hele wereld.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via