In samenwerking met:
Pittige Visstoof Met Kabeljauw
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pittige visstoof met kabeljauw

Deze visstoof krijgt een heerlijk Aziatisch tintje door de kokosmelk, limoen en koriander. Een lekker fris gerecht door de toevoeging van limoen en licht pittig door de sambal en rode peper. Dit is zo’n gerecht wat je iedere week wilt eten wanneer je het eenmaal gemaakt hebt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pittige visstoof met kabeljauw

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de tomaten in parten. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm en de rode peper in dunne ringen. Ris de blaadjes van de koriander.
2
Rasp de schil van de helft van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Snijd de overige limoen in partjes. Snijd de kabeljauw in stukken van 4 cm.
3
Verhit een pan met de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de broccoli met de sambal en de helft van de rode peper 3 min. Voeg de tomaten, kabeljauw, limoensap en -rasp, kokosmelk en de helft van de koriander toe. Stoof het geheel gedurende 15 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
5
Serveer de pittige visstoof met de rijst en garneer met de rest van de koriander, rode peper en limoenpartjes.

Tip: wil je de visstoof iets minder pittig? Gebruik een halve peper in plaats van een hele en zorg ervoor dat je de pitjes verwijdert.

Stoofgerechten om van te smullen

Met stoofgerechten kun je alle kanten op! Vlees, vegetarisch of vis? Wij hebben heerlijke recepten voor je! Wanneer je een stoofgerecht maakt laat je alle ingrediënten langere tijd sudderen, wat resulteer in een heerlijke smaakexplosie.

Een klassiek Frans stoofgerecht is bouillabaisse, een visstoofpot boordevol zeevruchten zoals mosselen, garnalen en verschillende vissoorten, geserveerd in een geurige rouille. Een andere Franse klassieker is natuurlijk de coq au vin. De naam zegt het al, dit is een stoofgerecht gemaakt van sappige kip. De kip wordt langzaam gestoofd in rode wijn, samen met ui, champignons en spekjes. Een heerlijke variant op deze klassieker, is de coq au vin blanc. In plaats van rode wijn, voegen we in dit gerecht witte wijn toe.

De welbekende hachee uit de Nederlandse keuken mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Mals rundvlees suddert lange tijd in een smaakvolle bouillon met kruiden. Deze makkelijke hachee uit de slowcooker is een aanrader. Het fijne aan slowcooker recepten is dat je er eigenlijk niet naar om hoeft te kijken. Je stopt alle ingrediënten samen in de slowcooker en laat het vervolgens urenlang sudderen.

Stoofgerechten vormen een eerbetoon aan geduld en zorgvuldigheid in de keuken. Ze laten ingrediënten samensmelten tot een harmonie van smaken, waardoor elke hap een culinair avontuur wordt. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is, stoofgerechten bieden een veelzijdige en bevredigende ervaring voor elke smaakvoorkeur.

Stoofpot inspiratie

Kies jij voor een stoofpot waarvoor je net wat langer in de keuken moet staan? Bekijk dan eens de pagina met de lekkerste stoofpot recepten. Door de langere bereidingstijd wordt het gerecht heerlijk kruidig van smaak en het vlees extra mals.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via