Deze visstoof krijgt een heerlijk Aziatisch tintje door de kokosmelk, limoen en koriander. Een lekker fris gerecht door de toevoeging van limoen en licht pittig door de sambal en rode peper. Dit is zo’n gerecht wat je iedere week wilt eten wanneer je het eenmaal gemaakt hebt!
Tip: wil je de visstoof iets minder pittig? Gebruik een halve peper in plaats van een hele en zorg ervoor dat je de pitjes verwijdert.
Met stoofgerechten kun je alle kanten op! Vlees, vegetarisch of vis? Wij hebben heerlijke recepten voor je! Wanneer je een stoofgerecht maakt laat je alle ingrediënten langere tijd sudderen, wat resulteer in een heerlijke smaakexplosie.
Een klassiek Frans stoofgerecht is bouillabaisse, een visstoofpot boordevol zeevruchten zoals mosselen, garnalen en verschillende vissoorten, geserveerd in een geurige rouille. Een andere Franse klassieker is natuurlijk de coq au vin. De naam zegt het al, dit is een stoofgerecht gemaakt van sappige kip. De kip wordt langzaam gestoofd in rode wijn, samen met ui, champignons en spekjes. Een heerlijke variant op deze klassieker, is de coq au vin blanc. In plaats van rode wijn, voegen we in dit gerecht witte wijn toe.
De welbekende hachee uit de Nederlandse keuken mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Mals rundvlees suddert lange tijd in een smaakvolle bouillon met kruiden. Deze makkelijke hachee uit de slowcooker is een aanrader. Het fijne aan slowcooker recepten is dat je er eigenlijk niet naar om hoeft te kijken. Je stopt alle ingrediënten samen in de slowcooker en laat het vervolgens urenlang sudderen.
Stoofgerechten vormen een eerbetoon aan geduld en zorgvuldigheid in de keuken. Ze laten ingrediënten samensmelten tot een harmonie van smaken, waardoor elke hap een culinair avontuur wordt. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is, stoofgerechten bieden een veelzijdige en bevredigende ervaring voor elke smaakvoorkeur.
Kies jij voor een stoofpot waarvoor je net wat langer in de keuken moet staan? Bekijk dan eens de pagina met de lekkerste stoofpot recepten. Door de langere bereidingstijd wordt het gerecht heerlijk kruidig van smaak en het vlees extra mals.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment