Vanille Vanille Puddingbrood Met Hazelnoot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vanille puddingbrood met hazelnoot

Een verrukkelijk puddingbrood gemaakt van brioche brood, geweekt in de warme aroma’s van vanille en afgetopt met frisse appels, knapperige hazelnoten en melkchocolade. Klinkt onweerstaanbaar lekker toch? 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Vanille puddingbrood met hazelnoot

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brioche brood in plakken en halveer. Hak de melkchocolade grof. Snijd 2/3 van de appels in blokken van 1 cm. Snijd de overige appel in halve maantjes.
2
Halveer de Verstegen Vanille en schraap het merg eruit. Verwarm een pan met melk en roer het merg en de Verstegen Vanille erdoorheen. Laat dit 5 min. trekken op laag vuur en haal de Verstegen Vanille uit de melk.
3
Meng de vanillemelk, eieren, suiker, melkchocolade, hazelnoten en appelblokjes door het brioche brood en verdeel dit over een rechthoekige ovenschotel.
4
Leg de appelplakjes boven op het puddingbrood en plaats in 15 min. in de oven.
5
Haal het puddingbrood uit de oven laat dit 10 min. afkoelen voor serveren.

Variatietip: heb je een notenallergie? Vervang de hazelnoten door rozijnen. Laat deze eerst 10 minuten weken in lauwwarm water. 

Aan de slag met puddingbrood!  

Heb jij al eens puddingbrood gemaakt? Deze klassieker is ideaal om oud brood mee op te maken. Het is eigenlijk heel simpel: brood gaat de oven in met romige ingrediënten als opgeklopte vanille-melk, ricotta, kwark of hüttenkäse. Onze tips? Dit recept van vanille puddingbrood met frisse appels, knapperige hazelnoten en wat melkchocolade. Zo gemaakt en heerlijk als dessert of eventueel voor bij de brunch!  

Deze cheesecake broodpudding is ook zeker een aanrader. In dit recept gaan we voor roomkaas als romig ingrediënt en we maken het af met peer, banaan en kokosrasp. Ook lekker: broodpudding met kokos en pecan. De pecannoten maken de broodpudding lekker knapperig. Liever kleine broodpudding maken in plaats van één grote? Maak dan eens deze mini broodpudding met lemoncurd en aardbeien. Heerlijk fris van smaak en zo gemaakt!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?