In samenwerking met:
Bean Shanghai
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische beef Shanghai met zwarte bonen

Beat the beef en ga voor een vegetarische bean Shanghai! Dit recept met champignons, prei en mie staat al binnen 20 minuten op tafel. De zwarte bonen zorgen voor veel vezels en vitamines. Een perfecte vleesvervanger dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische beef shanghai met zwarte bonen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 3 cm en snijd het groene deel in ringetjes.
2
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit in een wok de olie. Bak de ui met de prei 2 min. Voeg de champignons en de bosui toe en bak nog 4 min. Giet ondertussen de bonen in een zeef, spoel af en laat goed uitlekken.
4
Schep de hoisinsaus met het water en de bonen door de groenten. Verwarm nog 1 min. Schep er de taugé door en breng op smaak met peper.
5
Verdeel de mie over 4 kommen. Schep er de bean shanghai op en bestrooi met de bosuiringetjes.

Tip: houd je wel van wat pit? Fruit met de ui 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee.

Zwarte bonen in plaats van vlees

Ben je op zoek naar een smaakvol en voedzaam vegetarisch gerecht? Probeer dan eens de vegetarische beef Shanghai met Bonduelle zwarte bonen! In dit gerecht zijn de traditionele beef blokjes vervangen door de smaakvolle en eiwitrijke zwarte bonen van Bonduelle. De bonen zorgen voor een heerlijke textuur en een stevige bite. Daarnaast zitten de zwarte bonen boordevol vezels en zijn ze een goede bron van plantaardige eiwitten.

Het gerecht is geïnspireerd op de Oosterse keuken, waarbij kruidige smaken heerlijk tot zijn recht komen. Naast de zwarte bonen wordt dit gerecht verrijkt met prei, champignons, (bos)ui en taugé, wat zorgt voor een mooie kleur en een heerlijke knapperige textuur. De bonen en groenten worden vervolgens in een pittige saus geserveerd, waardoor de smaken perfect samenkomen.

Dit gerecht is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook gemakkelijk te bereiden. In een handomdraai zet je een smaakvolle maaltijd op tafel. De vegetarische beef Shanghai met Bonduelle zwarte bonen is een ideale keuze voor de dagen waarop je minder vlees wilt eten, maar wel wilt genieten van een heerlijk gerecht met veel smaak en voedingsstoffen.

Wat is hoisinsaus?

Hoisinsaus is een dikke, donkerbruine saus die vaak wordt gebruikt in de Chinese keuken als smaakmaker voor verschillende gerechten. Het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, knoflook, azijn, suiker, chilipepers en soms ook sesamolie en andere smaakmakers. Hoisinsaus heeft een zoete, hartige en enigszins zoute smaak en wordt vaak gebruikt als dipsaus voor loempia’s, Peking-eend en andere gerechten. Het kan ook worden gebruikt als marinade of glazuur voor vleesgerechten met kip en visgerechten zoals zalm. Hoisinsaus is een veelzijdige smaakmaker die een geweldige aanvulling kan zijn op vele gerechten en wordt vaak in flessen verkocht in Aziatische supermarkten en in veel reguliere supermarkten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?