In samenwerking met:
Vitello tonnato met knoflookbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis

Vitello tonnato met knoflookbrood

Start jouw kerstdiner met een Italiaans voorgerecht, namelijk vitello tonnato! Superlekker met het zelfgemaakte knoflookbrood en lekker snel te bereiden. Wat wil je nog meer als start van jouw diner? Wij zouden het wel weten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vitello tonnato met knoflookbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Giet de zongedroogde tomaten af en snijd in reepjes. Pel en rasp de knoflook, meng met de olijfolie en wat peper en zout in een kommetje.
2
Snijd de appel in plakjes en steek daar met de koekjesuitsteker of een mes sterren uit.
3
Snijd het stokbrood open en leg, met de snijkanten naar boven, op een bakplaat. Bestrijk het stokbrood met de knoflookolie en bak 6-8 min. in de oven, of tot het stokbrood goudbruin en knapperig is.
4
Verdeel ondertussen de slamelange over de bordjes. Leg daar de vitello tonnato, zongedroogde tomaten en appelsterren op en besprenkel met de vitello tonnato saus.
5
Snijd het knoflookbrood in stukken en serveer bij de vitello tonnato.

Nog even wachten… En dan is het kerst!

De feestdagen komen dichterbij! Sneller dan je denkt zitten we weer met de hele familie aan tafel voor een uitgebreid kerstdiner. Ben jij dit jaar de ‘host’ en wordt kerst bij jou thuis gevierd? Begin op tijd met het samenstellen van het kerstmenu, want dat scheelt je een hoop stress en gedoe op het laatste moment. Ook hierbij telt: een goede voorbereiding is het halve werk!

Wil je jouw familie of andere gasten verrassen met een heerlijk diner, maar zelf ook kunnen genieten van de avond en niet de hele avond in de keuken staan? Kies voor gerechten die je (deels) al kan voorbereiden. Op die manier kan je overdag (of misschien zelfs de dag ervoor al) het meeste werk doen, zodat je ’s avonds ook zelf lekker en gezellig aan tafel kan zitten.

Naast de voorbereiding qua eten, is het ook slim om de tafel alvast helemaal gedekt te hebben. Dit kan al heel goed van tevoren natuurlijk! Met kerst is het natuurlijk chique, chiquer, chicst. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat is de juiste indeling voor een perfect gedekte tafel? Wij geven je tips hoe je in 3 stappen de tafel dekt volgens de etiquette!

Zo, de basis staat! Nu nog één van de leukste dingen: de aankleding. Want een tafel met alleen een tafelkleed, borden, bestek en glazen is natuurlijk nog niet zo gezellig. Ontdek in de blog hoe jij je kersttafel gezellig maakt.

Tips voor het kerstdiner

Ben je op zoek naar smakelijke gerechten die er ook nog eens supermooi uitziet? Begrijpelijk! Houd onze website en Instagram-pagina de komende weken goed in de gaten, want we gaan veel overheerlijke kerstrecepten delen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Cuisine
Italiaans
Soort
Vlees
Kerst
Voorkeuren
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via